Iată cum faci maioneză fără ouă! E gata în câteva minute

În ciuda reputaţiei de aliment gras, maioneza poate fi un aliment sănătos, mai ales dacă alegi să o prepari în casă.

image

Maioneza de casă, conform următoarei rețete, se prepară ușor, în maxim două minute și poate fi consumată în sendvișuri, în salate, precum și în alte preparate în funcţie de preferinţe.

Mai ales de Sărbători, când consumăm destul de multe alimente grase, este bine să optăm pentru unele variante dietetice ale unor produse. Un exemplu este maioneza, un ingredient de bază în salata de boeuf, preparat pe care mulţi români îl au pe masa de Crăciun şi de Paşte. Poţi alege să prepari maioneză fără ouă, după această reţetă!

Ai nevoie de puţine ingrediente de bază

Pentru următoarea reţetă de maioneză ai nevoie de câteva ingrediente de bază și anume ulei (300 ml), lapte (150 ml), muştar (1 lingură) și 2-3 linguri de suc de lămâie (sau oţet de mere, în funcţie de preferinţe) şi sare, după gust.

Preparare

Pune laptele şi uleiul într-un blender şi amestecă 1 minut, la cea mai mare viteză. Apoi, se adaugă sucul de lămâie, sarea şi muştarul, după care se amestecă.

Această maioneză se poate păstra într-un recipient cu etanș la frigider, maxim 7-10 zile.

Vezi şi:

Iată cât de uşor faci muştar acasă! Vei uita de cel din comerţ

Prepară de Paşte o maioneză sănătoasă!

Nu mai mânca maioneză din comerţ. Iată cât de nociv este acest produs!

Cât de periculoasă este maioneza

Avantajele maionezei fără ouă

Maioneza fără ouă este ideală pentru persoanele alergice la ouă, cât și pentru cele, care din diferite motive, nu pot consuma ouă. De asemenea, fiind preparată în casă, este lipsită de conservanţi, coloranţi și aditivi, fiind o alternativă sănătoasă la maioneza din comerţ.Persoanele care ţin post sau care au un regim vegan pot încerca această reţetă, înlocuind laptele de vacă cu laptele de soia sau de migdale.

De Anca-Teodora Popa

Citeşte şi:

Maioneza, trucul tău pentru a arăta bine

Cum prepari drobul de pui. Reţeta simplă