Cum prepari drobul de pui. Reţeta simplă

Mesele de Sărbători sunt adevărate probe olimpice pentru vezica biliară. Pentru a putea gusta din toate, fără a apela apoi la dulăpiorul cu medicamente, iată câteva rețete prietenoase cu stomacul!

De pe masa de Paște nu pot lipsi cozonacul, drobul, ouăle umplute, cele roșii și friptura. Toate sunt delicioase, însă, combinate, îngreunează digestia și astfel apar crampele stomacale, refluxul gastric, senzația de prea plin, de balonare și greața. O soluție este să mănânci cumpătat, fără să amesteci preparatele. O alta ar fi să prepari rețetele tradiționale, folosind ingrediente dietetice, mult mai ușor de digerat.

image

Cum prepari drobul de pui

Dacă drobul tradițional se prepară din măruntaie de miel, fiind nu doar o bombă calorică, ci și una digestivă, drobul din pui este mai ușor de digerat.

INGREDIENTE

-500 g ficat de pui, 1 piept de pui, 4 ouă, 2 legături de ceapă verde, 2 legături usturoi verde, sare, piper, o legătură mărar, o legătură pătrunjel.

MOD DE PREPARARE

Fierbi ficățeii de pui și pieptul până se pătrunde carnea. Ai grijă să schimbi apa, după primul clocot, și să iei spuma formată la suprafață. După ce s-au răcit, le treci prin mașina de tocat, apoi le amesteci cu ouăle, verdețurile tocate, sare și piper, după gust. Omogenizezi compoziția și o pui într-o tavă tapetată.

Nivelezi și dai drobul la cuptor, la 200°C, aproximativ o oră, până se rumenește ușor pe deasupra.