Iată cât de uşor faci muştar acasă! Vei uita de cel din comerţ

Este atât de simplu de făcut de la zero, folosind doar câteva ingrediente, iar gustul este mult mai bun decât al celui cumpărat din magazine, scrie Home Standing Family.

O modalitate foarte bună de a economisi bani este să nu mai cumperi alimente preambalate și să începi să le faci chiar tu. Iată trei rețete de muștar, pentru muștar simplu, muștar Dijon și muștar dulce cu miere.

Există trei tipuri de semințe de muștar - alb, maro și negru.

Semințele de muștar alb sunt folosite pentru muștarul traditional, care este galben datorită turmericului sau colorantului alimentar.

Semințele de muștar brun sunt folosite pentru muștarul Dijon.

Semințele de muștar negru sunt mult mai picante și sunt folosite de obicei în bucătăria indiană.

image

Muștarul de casă se prepară ușor. Foto: Shutterstock. 

Pentru a face muștarul, pot fi folosite mai multe tipuri de lichide: apă, bere, vin, oțet de mere sau chiar șampanie. Cu toate acestea, tipul de lichid nu contează la fel de mult ca temperatura. Cu cât lichidul este mai rece, cu atât muștarul va fi mai picant. Folosește lichid cald dacă vrei un muștar blând, dulce și folosește lichid rece dacă vrei muștar picant.

În cât timp se strică muștarul de casă?

Muștarul de casă rezistă destul de bine dacă te asiguri că folosești numai ustensile curate atunci când iei din borcan, astfel încât să eviți contaminarea. Dacă sunt respectate regulile de igienă, poate să dureze mai mult de o lună de zile și îi poți prelungi viața dacă îl păstrezi la frigider.

De ce este muștarul de casă amar?

Reacția chimică dintre muștar și lichidul folosit pentru emiulsie va face muștarul să aibă un gust amar. Această amărăciune va dispărea păstrând muștarul la frigider timp de 24 de ore, imediat ce a fost pereparat.

Cum se face muștarul de casă?

Ingrediente necesare pentru a face muștar de casă sunt umrătoarele: semințe de muștar, pudră de muștar, lichid – poate fi apă, bere, vin, oțet de mere sau chiar șampanie, oțet, sare.

Proporțiile ingredientelor:

12 linguri de semințe de muștar (împărțite în jumătate)

1/2 cană lichid

3 linguri otet

2 linguri sare

Pașii pe care trebuie să/i faci sunt următorii:

1. Împarte semințele de muștar, păstrând șase linguri întregi (deocamdată) și șase linguri pentru a prepara pudra de muștar.

2. Măcină semințele de muștar într-o râșniță de condimente sau cafea până devin pudră.

3. Celelalte șase linguri de semințe de muștar se macină într-un mojar cu pistil, iar de modul în care faci acest lucru depinde cum va fi textura muștarului.

4. Adăugă oțet și lichid suplimentar și amestecă bine.

5. Dacă muștarul este prea gros, se mai adaugă lichid. Acoperă și lăsă totul să stea la macerat timp de 12 până la 24 de ore, la frigider.

6. Muștarul este foarte ușor de modificat după gustul fiecăruia. Poți adăuga în loc de apă vin alb, șampanie, bere sau chiar un kombucha aromat pentru diferite arome! Se pot folosi diverse tipuri de semințe de muștar și chiar îndulcitori precum zahăr, sau miere. Dacă dorești să adăugi ierburi sau fructe în muștar, poți să o faci.

Muștar cu miere de casă

Folosește ingredientele și procedura de lucru de mai sus, și poți face muștar cu miere de casă cu această rețetă, ca bază. Pur și simplu urmează instrucțiunile de mai sus și apoi combină părți egale de muștar și miere și amestecă bine.

Citește și Cum tratezi incontinența urinară