Prepară de Paşte o maioneză sănătoasă!

2 jpg jpeg

Anul acesta, când prepari pentru masa pascala salata de boeuf sau ouăle umplute, alege să foloseşti un sos de maioneză diferit, sănătos, fără ou, mai uşor de digerat.

Sosul de maioneză fără ou

4 cartofi

2 ţeline de mărime medie

100 ml ulei

sare

piper

1 lingură de muştar

1-2 linguri de zeamă de lămâie

Află care este cea mai sănătoasă salată AICI

Spală cartofii şi ţelina, curăţă-i de coajă şi pune-i la fiert în apă cu un strop de sare. După ce au fiert, pasează-i bine.

Pasta obţinută amestec-o cu muştarul, zeama de lămâie şi amestecă adăugând treptat uleiul.

Maioneza astfel făcută este mult mai sănătoasă şi săţioasă, iar gustul preparatelor la care o vei folosi va fi unul natural şi bun.

Câte calorii are salata de boeuf?

Mesele de sărbătoare sunt pline de bucate, iar excesul alimentar din această perioadă îşi pune amprenta şi asupra sănătăţii tale.

Când vine vorba de caloriile consumate trebuie să ţii cont de faptul că orice lingură de ulei folosită este echivalentul caloric al unei felii de pâine.

Află care sunt alimentele care strică gustul salatelor AICI

Din punct de vedere nutriţional salata de boeuf este un preparat complet care conţine legume fierte, carne de pui sau de curcan respectiv porc sau vită. Practic are proteine, lipide şi glucide. Poate fi considerată un fel de mâncare sănătos atâta timp cât ai grijă la cantitatea de maioneză adăugată. Evită oul din compoziţia ei şi pune o cantitate suficientă de ulei cât să lege toate componentele. Nu insista cu decorul din maioneză.

Ponturi

O altă variantă light a maionezei este aceea cu iaurt grecesc. Iaurtul îl poţi adăuga pentru a-ţi conferi o consistenţă mai bună şi un gust aparte.

Poţi să înlocuieşti uleiul de floarea soarelui cu cel de măsline sau de cocos.