Prepară maioneza aşa şi vei slăbi!

2 jpg jpeg

Dacă maioneza este dressing-ul tău preferat şi ai mustrări de conştiinţă de fiecare dată când o consumi mai ales cu cartofi prăjiţi, coartofi copţi sau în salate mai ales în combinaţia cu carnea, află cum să o prepari astfel încât să nu mai ţii cont de numărul de calorii.

Reţeta de maioneză care nu îngraşă, nu influenţează nivelul de colestrol se prepară uşor şi este foarte light.

Cum se prepară?

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să înlocuieşti ouăle cu avocado.

Astfel ai nevoie de un avocado copt, de zeama de la o lămâie, 3 linguri de ulei de măsline, o lingură de muştar şi un pic de sare.

Curăţă fructul de coajă, taie-l cubuleţe şi pune-l în blender. Toarnă peste el zeama de la o jumătate de lămâie şi amestecă. În felul acesta fructul nu va oxida şi va avea un gust mult mai bun.

Adaugă apoi uleiul de măsline puţin câte puţin pănâ obţii o cremă fină. Dacă ţi se pare că nu este suficient de acră mai poţi să adaugi şi zeama de la jumătatea de lămâie rămasă.

Află cum se găteşte în mod corect fructul de avocado AICI

Dressing sănătos

Dacă vrei să consumi o salată gustoasă şi în acelaşi timp sănătoasă, pasta obţinută prin paşii de mai sus, poţi să o combini cu un căţel de usturoi bine mărunţit şi astfel ai obţinut un dressing rapid, simplu şi absolut delicios.

Această pastă o poţi folosi şi pentru a umple ouăle, renunţând astfel la celebra umplutură cu multe gălbenuşuri şi maioneza cu mult ulei.

Ştiai că...

... avocado este una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Conţine acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol şi favorizează absorbţia substanţelor nutritive din alimente, ceea ce înseamnă că orice mâncare consumată cu acest fruct devine mai sănătoasă?

...avocado este printre singurele alimente de care poţi fi sigur că nu au fost modificate genetic?

... avocado poţi să îl consumi la orice oră, este plin de vitamine şi nutrimenţi care pe termen lung consumate vor avea efecte extrem de benefice asupra sănătăţii tale?

...avocado consumat frecvent accelerează metabolismul, datorită complexului de vitamine B?

... pudra din sâmbure de avocado are rol antiinflamator, tratează problemele digestive, diareea şi crampele intestinale?

... pudra din sâmbure de avocado este şi un excelent substitut al cafelei, deoarece are foarte mulţi antioxidanţi şi polifenoli decât găsim în ceaiul verde şi nu conţine cofeină?