Cum pregăteşti maioneza dietetic
Deşi se foloseşte în foarte multe mâncăruri, datorită gustului său savuros, maioneza nu este o alegere prea sănătoasă, fiind un preparat greu de digerat, cu un conţinut hipercaloric.
Nutriţioniştii avertizează asupra conţinutului său ridicat de grăsimi şi recomandă maximum 1 linguriţă de maioneză pregătită în casă.
Maioneza din comerţ este extrem de nocivă, deoarece nu respectă reţeta tradiţională şi conţine, pe lângă grăsimi, conservanţi, coloranţi, emulgatori, agenţi de îngroşare, potenţiatori de gust, de care este bine să ne ferim.
Maioneză cu brânză
Ingrediente:
150 g brânză degresată
1 gălbenuş
1 lingură de muştar
1 lingură zeamă de lămâie
sare, piper
Într-un bol, pasează brânza şi, separat, amestecă oul cu muştarul şi zeama de lămâie. Combină cele 2 paste rezultate până se omogenizează şi adaugă, la final, sare şi piper după gust.
Citeşte şi: Trucuri de înfrumuseţare cu maioneză
Maioneză cu iaurt
Ingrediente:
3 linguri oţet
1 lingură miere
2 linguri muştar
500 g iaurt grecesc
sare
Amestecă oţetul cu muştarul, sarea şi mierea. Adaugă, treptat, iaurtul grecesc şi amestecă bine cu un tel, până se omogenizează.
Bine de ştiut!
Maioneza nu este indicată persoanelor care suferă de diabet, hepatită, obezitate şi colesterol mărit.