Aceste semne arată că ai putea avea paraziţi intestinali. Ce remedii te pot ajuta

Dacă ai slăbit în mod inexplicabil, te confrunți cu oboseală, indispoziție și crampe abdominale s-ar putea să ai paraziți intestinali. În acest caz, de ajutor sunt remediile naturale ce oferă alinare și ajută la combaterea lor.

image

Paraziții intestinali sunt organisme care se adăpostesc în gazde vii (adulți, copii sau animale), unde se hrănesc și se înmulțesc, provocând diferite probleme de sănătate. Se transmit foarte ușor, de cele mai multe ori pe cale digestivă, adică prin consumul de apă și alimente contaminate. De asemenea, infecția se poate răspândi și prin: contactul cu suprafețe și obiecte sau fecale contaminate, prin intermediul animalelor de companie și pe cale sexuală.

Spălarea frecventă pe mâini, consumul cărnurilor bine gătite, spălarea legumelor și fructelor, consumul de apă îmbuteliată reduc posibilitatea de contaminare cu paraziţi intestinali

Simptomele posibile ale prezenţei paraziţilor intestinali

Când o persoană este infectată, ea se poate confrunta cu simptome precum: dureri abdominale, diaree (cu sânge sau fără), greață, vărsături, febră, oboseală și pierdere inexplicabilă în greutate. Paraziții intestinali pot provoca, de asemenea, erupții cutanate sau mâncărimi la nivelul rectului sau vulvei, însă există oameni care trăiesc ani de zile cu o astfel de infecție, fără să prezinte vreun simptom.

Vezi şi: Leacuri cu mentă mai puţin ştiute. Ce beneficii impresionante au

Masajele abdominale cu uleiul de arbore de ceai 

Datorită proprietăților antibacteriene, uleiul de arbore de ceai luptă eficient împotriva paraziților care provoacă indigestie și totodată crampe abdominale. Îl poţi combina cu ulei de cocos, care are aceleași proprietăți. Amestecă 12 picături ulei de arbore de ceai cu 30 ml ulei de cocos și aplică pe abdomen. Masează câteva minute și lasă peste noapte să acționeze. Pentru efectele dorite, e indicat să faci acest lucru o dată pe zi, de mai multe ori pe săptămână.

Cuișoarele distrug paraziții  

Aliați naturali împotriva paraziților intestinali sunt și cuișoarele, deoarece conțin eugenol, adică un compus cu efect antihelmintic. Cuișoarele pot distruge paraziții, larvele și ouăle acestora. Adaugă 2-3 cuișoare într-o cană cu apă și pune la fiert într-o cratiță. Lasă pe foc 5 minute, apoi strecoară. Când băutura se răcește, adaugă puțină miere în ea pentru un gust mai bun. Se consumă de 3-4 ori pe zi, 1 săptămână.

Ceaiul de fenicul elimină toxinele

Anumite ceaiuri din plante, cum este de fenicul și mentă, conțin compuși care combat paraziții intestinali și elimină toxinele. Adaugă 1 linguriță de fenicul sau mentă uscată la 1 cană cu apă, pune la fiert într-un ibric, lasă pe foc 5 minute, apoi strecoară. Ceaiul se consumă înainte de răcire, de 3-4 ori pe zi, cel puțin o săptămână.

Cum te ajută semințele de dovleac

Pentru combaterea paraziților mari, este bine să mănânci semințe de dovleac coapte , deoarece acestea conțin un compus care ajută la eliminarea viermilor din stomac prin scaun. Pentru accelerarea procesului de curățare a intestinelor, ai nevoie de 1 cană cu semințe de dovleac crude, de 1 jumătate de cană cu lapte de cocos și de 1 jumătate de cană cu apă. Amestecă toate ingredientele și consumă băutura dimineața, pe stomacul gol. De asemenea, nu uita să consumi multe lichide (apă, ceaiuri) pe tot parcursul zilei. Pentru o recuperare completă, trebuie să repeți procedura zilnic, 2 săptămâni.