Uleiul din arbore de ceai, leacul bolilor de piele. Cum se folose┼čte

Popularitatea uleiului din arbore de ceai a crescut ├«n ultimii ani, fiind utilizat at├ót ├«n medicina alternativ─â, c├ót ╚Öi ├«n completarea celei alopate. ├Äns─â, deoarece este extrem de concentrat, pentru a putea fi folosit ├«n siguran╚Ť─â, f─âr─â s─â irite pielea, trebuie s─â ╚Ťii cont de c├óteva aspecte.

image

Uleiul din arbore de ceai nu se aplic─â direct pe piele, ci trebuie diluat cu un ulei purt─âtor, cum ar fi cel de m─âsline, de cocos sau de migdale. Astfel, fiecare pic─âtur─â de ulei din arbore de ceai trebuie diluat─â ├«n 12 pic─âturi de ulei vegetal purt─âtor. Ca m─âsur─â de precau╚Ťie, ├«ncearc─â uleiul diluat pe o por╚Ťiune a pielii mai pu╚Ťin vizibil─â pentru a vedea dac─â este suportat de aceasta.

Dezinfectant pentru mâini

Studiile au ar─âtat c─â uleiul din arbore de ceai este un bun dezinfectant pentru m├óini, deoarece poate neutraliza ac╚Ťiunea virusurilor sau bacteriilor care provoac─â, printre altele, pneumonii ╚Öi r─âceli. Pentru a profita de ac╚Ťiunea sa, po╚Ťi ad─âuga c├óteva pic─âturi de ulei din arbore de ceai fie ├«n s─âpunul lichid, fie ├«n dezinfectantul de m├óini utilizat zilnic.

╚Üine insectele la distan╚Ť─â

Uleiul din arbore de ceai poate ├«nlocui cu succes produsele repelente din comer╚Ť. Pentru a prepara acas─â repelentul, ai nevoie de 200 ml ap─â distilat─â, 20 pic─âturi ulei din arbore de ceai, 20 pic─âturi ulei esen╚Ťial de lavand─â, 20 pic─âturi ulei de lemongrass ╚Öi 20 pic─âturi ulei esen╚Ťial de citronella. Amestec─â ingredientele ├«ntr-un flacon cu pulverizator ╚Öi agit─â ├«nainte s─â aplici pe piele.

Are efect antiseptic

Chiar ╚Öi o ran─â u╚Öoar─â, cum ar fi o t─âietur─â sau o zg├ór├óietur─â, se poate infecta dac─â nu este cur─â╚Ťat─â corect. Uleiul din arbore de ceai dezinfectez─â r─ânile minore, ├«mpiedic├ónd intrarea microbilor ├«n s├ónge. Dup─â ce ai sp─âlat rana cu ap─â ╚Öi s─âpun, combin─â 1 pic─âtur─â de ulei din arbore de ceai cu 1 lingur─â de ulei de cocos. Amestec─â ╚Öi aplic─â pe ran─â de 2 ori pe zi, p├ón─â se ├«nchide. Totodat─â, uleiul din arbore de ceai are ╚Öi propriet─â╚Ťi regenerante, deoarece reduce inflama╚Ťia ╚Öi astfel gr─âbe╚Öte refacerea pielii.

Trateaz─â micoza unghiei

O afec╚Ťiune comun─â, care ├«ns─â, dac─â nu este tratat─â, se poate r─âsp├óndi la toate unghiile. Pentru a combate micoza, po╚Ťi ├«ncepe un tratament cu ulei din arbore de ceai ├«nc─â de la primele semne pe unghii. Amestec─â ├«n cantit─â╚Ťi egale ulei din arbore de ceai ╚Öi ulei de cocos ╚Öi aplic─â zilnic pe suprafa╚Ťa unghiei. Pe l├óng─â micoza unghiei, uleiul din arbore de ceai poate fi folosit ╚Öi pentru combaterea micozei pielii, utilizat ├«mpreun─â cu medicamentele clasice. Ai grij─â s─â diluezi uleiul ├«nainte s─â-l aplici pe piele.

Reduce simptomele psoriazisului

Afec╚Ťiune autoimun─â, psoriazisul se manifest─â la nivelul pielii, provoc├ónd ├«nro╚Öirea ╚Öi descuamarea ei, ceea ce duce la o senza╚Ťie constant─â de m├ónc─ârime. Datorit─â propriet─â╚Ťilor sale antiinflamatoare, pentru a calma simptomele, po╚Ťi folosi ╚Öi uleiul din arbore de ceai. Combin─â 10 pic─âturi de ulei din cu 50 ml ulei de cocos ╚Öi aplic─â pe zona afectat─â de 2-3 ori pe zi. Ceea ce nu ╚Ötiai despre acest tip de ulei este c─â, dac─â adaugi aproximativ 10 pic─âturi ├«n tubul de ╚Öampon, ajut─â ╚Öi la eliminarea m─âtre╚Ťii.

Cite┼čte ┼či: Psoriazisul nu afecteaz─â doar pielea. Iat─â ce s─â ┼čtii despre aceast─â afec┼úiune!

ATENŢIE!

Nu folosi niciodat─â ulei din arbore de ceai pentru uz intern.