Uleiul din arbore de ceai, leacul bolilor de piele. Cum se foloseşte

Popularitatea uleiului din arbore de ceai a crescut în ultimii ani, fiind utilizat atât în medicina alternativă, cât și în completarea celei alopate. Însă, deoarece este extrem de concentrat, pentru a putea fi folosit în siguranță, fără să irite pielea, trebuie să ții cont de câteva aspecte.

image

Uleiul din arbore de ceai nu se aplică direct pe piele, ci trebuie diluat cu un ulei purtător, cum ar fi cel de măsline, de cocos sau de migdale. Astfel, fiecare picătură de ulei din arbore de ceai trebuie diluată în 12 picături de ulei vegetal purtător. Ca măsură de precauție, încearcă uleiul diluat pe o porțiune a pielii mai puțin vizibilă pentru a vedea dacă este suportat de aceasta.

Dezinfectant pentru mâini

Studiile au arătat că uleiul din arbore de ceai este un bun dezinfectant pentru mâini, deoarece poate neutraliza acțiunea virusurilor sau bacteriilor care provoacă, printre altele, pneumonii și răceli. Pentru a profita de acțiunea sa, poți adăuga câteva picături de ulei din arbore de ceai fie în săpunul lichid, fie în dezinfectantul de mâini utilizat zilnic.

Ține insectele la distanță

Uleiul din arbore de ceai poate înlocui cu succes produsele repelente din comerț. Pentru a prepara acasă repelentul, ai nevoie de 200 ml apă distilată, 20 picături ulei din arbore de ceai, 20 picături ulei esențial de lavandă, 20 picături ulei de lemongrass și 20 picături ulei esențial de citronella. Amestecă ingredientele într-un flacon cu pulverizator și agită înainte să aplici pe piele.

Are efect antiseptic

Chiar și o rană ușoară, cum ar fi o tăietură sau o zgârâietură, se poate infecta dacă nu este curățată corect. Uleiul din arbore de ceai dezinfecteză rănile minore, împiedicând intrarea microbilor în sânge. După ce ai spălat rana cu apă și săpun, combină 1 picătură de ulei din arbore de ceai cu 1 lingură de ulei de cocos. Amestecă și aplică pe rană de 2 ori pe zi, până se închide. Totodată, uleiul din arbore de ceai are și proprietăți regenerante, deoarece reduce inflamația și astfel grăbește refacerea pielii.

Tratează micoza unghiei

O afecțiune comună, care însă, dacă nu este tratată, se poate răspândi la toate unghiile. Pentru a combate micoza, poți începe un tratament cu ulei din arbore de ceai încă de la primele semne pe unghii. Amestecă în cantități egale ulei din arbore de ceai și ulei de cocos și aplică zilnic pe suprafața unghiei. Pe lângă micoza unghiei, uleiul din arbore de ceai poate fi folosit și pentru combaterea micozei pielii, utilizat împreună cu medicamentele clasice. Ai grijă să diluezi uleiul înainte să-l aplici pe piele.

Reduce simptomele psoriazisului

Afecțiune autoimună, psoriazisul se manifestă la nivelul pielii, provocând înroșirea și descuamarea ei, ceea ce duce la o senzație constantă de mâncărime. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, pentru a calma simptomele, poți folosi și uleiul din arbore de ceai. Combină 10 picături de ulei din cu 50 ml ulei de cocos și aplică pe zona afectată de 2-3 ori pe zi. Ceea ce nu știai despre acest tip de ulei este că, dacă adaugi aproximativ 10 picături în tubul de șampon, ajută și la eliminarea mătreții.

Citeşte şi: Psoriazisul nu afectează doar pielea. Iată ce să ştii despre această afecţiune!

ATENŢIE!

Nu folosi niciodată ulei din arbore de ceai pentru uz intern.