De ce este bine să pui frunze de dafin în frigider. Efectul este uimitor

Dafinul este folosit în multe preparate culinare, cărora le dă o aromă aparte. De asemenea, este o plantă apreciată şi pentru calităţile medicinale. În plus, este de ajutor şi în rezolvarea unei probleme pe care o putem avea cu toţii în locuinţă.

image

Dafinul (Laurus nobilis) este o specie de plante aromatice din familia Lauraceae, uşor de recunoscut după frunzele alungite. Frunzele pot fi folosite proaspete sau uscate, fiind utilizate pentru a da gust supelor, tocăniţelor sau altor preparate culinare. Cele mai aromate sunt frunzele proaspăt uscate, zdrobite sau mărunţite. Este bine ca frunzele de dafin să nu fie păstrate mai mult de un an, pentru că îşi pierd aroma specifică.

Vezi şi: Tratamente naturiste cu foi de dafin

Neutralizează mirosurile neplăcute din frigider

Frunzele de dafin sunt un deodorant natural şi ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute din casă, în special cele din frigider. De aceea, în locul soluţiilor chimice, alege dafinul pentru a rezolva această problemă a mirosurilor neplăcute din frigider.

Cum îl foloseşti în frigider

Alege câteva frunze de dafin proaspete sau uscate şi pune-le într-un mic recipient ori într-un săculeţ de pânză pe care îl pui în frigider, departe de alimente, pentru a împiedica absorbţia mirosului plantei. În scurt timp, mirosul plăcut şi îmbietor al dafinului se va resimţi şi frigider. Mai mult, pentru un plus de mirosuri plăcute, poţi adăuga şi alte plante precum cimbru, rozmarin și busuioc, care, la rândul lor, sunt renumite pentru calităţile deodorizante.

Sigur, este indicat ca înainte de a plasa dafinul în frigider să rezolvi cauza mirosului neplăcut. Acesta poate proveni, în primul rând, de la alimentele alterate. De asemenea, recipiente în care se află brânză sau alte produse lactate emană un miros dezagreabil. Periodic, este indicat să faci curăţenie în frigider, să arunci produsele stricate şi să cureţi cu o soluţie formată din apă fierbinte şi bicarbonat sau oţet.

Citeşte AICI ce mai poţi face pentru a avea un frigider curat.

Ce alte soluţii naturale împrospătează frigiderul

Pentru un plus de mirosuri plăcute în frigider, mai poţi folosi aceste remedii:

- O lămâie tăiată în două, în care ai înfipt şi câteva cuişoare, care au proprietăţi antibacteriene şi care oferă un miros mai intens;

- Un pahar cu zaţ de cafea;

- Un pahar cu oţet.

Vezi şi: Soluţii pentru curăţenie preparate din citrice