De ce e bine să foloseşti frunze de dafin în mâncăruri

1 2 jpg jpeg

Frunzele de dafin, în formǎ de lance, degajǎ o aromǎ puternica, fiind foarte bogate în uleiuri esenţiale, uleiuri ce îi conferǎ proprietǎţi medicinale miraculoase. Prin infuzie, calmează nervii şi reduc stările de anxietate. Sunt recomandate în mod special pentru o mai bună digestie şi combat fermentaţia.

Uşurează digestia

Dafinul este un leac puternic atunci când ai probleme cu digestia. Trei frunze de dafin mestecate pe stomacul gol, câte una dimineaţa, la prânz şi seara, timp de o lună au un efect de întărire a digestiei. În cazul indigestiei sau al balonării poţi lua 5 foi de dafin, peste care adaugi un pic de ghimbir şi le fierbi în 200 ml de apă până rămâne doar un sfert din cantitate. Adaugi puţină miere şi consumi de două ori pe zi.

Sunt indicate pentru alungarea tusei

Frunzele de dafin sunt foarte eficiente în problemele respiratorii. Plasarea pe piept sau frunte a unei comprese cu ceai de dafin ameliorează tusea, răceala, bronşita şi congestia. Fierbi 2-3 frunze în 500 ml de apă. Laşi deoparte 10 minute. Înmoi un prosop în acest amestec şi îl pui pe piept. Ceaiul este bun pentru a scădea febra. Dacă simptomele nu se ameliorează, fierbi câteva frunze de dafin în 200 ml de apă până când rămâne doar un sfert din cantitate. Strecori şi bei o dată sau de două ori pe zi.

Ţin sub control diabetul

Frunzele de dafin ajută la tratarea diabetului de tip 2, pentru că micşorează nivelul zahărului din sânge, al colesterolului şi al trigliceridelor. Antioxidanţii din frunzele de dafin permit organismului să proceseze insulina eficient. Tratamentul constă în consumul unei frunze uscate şi pisate, zilnic, timp de o lună. Nivelul zahărului din sânge scade datorită antioxidanţilor, care stimulează organismul să proceseze insulina mai eficient.

Previn apariţia ridurilor Frunzele de dafin sunt bune pentru frumuseţe, mai ales pentru persoanele cu tenul gras. De asemenea, acestea previn apariţia ridurilor şi sunt utile în tratarea acneei.

Fierbi 5 frunze uscate de dafin cu 2 căni de apă, ţinând vasul acoperit. Apoi dai capacul la o parte şi mai fierbi 2 minute. Torni lichidul într-un vas mai mare, îţi acoperi capul cu un prosop şi stai sub aburi cam un sfert de oră. Uleiul de dafin poate fi şi ca un produs pentru îmfrumuseţare. Este indicat mai ales pentru tenul gras şi pentru pǎrul degradat, echilibrând tenul şi stimulând regenerarea firului de pǎr.

Află AICI cum să slăbeşti cu foi de dafin şi scorţişoară!

Frunzele de dafin arse pe jăratic produc un miros foarte frumos în cameră şi alungă insectele.