Tratamente naturiste cu foi de dafin

1 2 jpg jpeg

Frunza de dafin este un remediu eficace împotriva plǎgilor, aftelor şi abceselor dentare si este considerat un sedativ natural. Infuzia are o acţiune beneficǎ asupra sistemului nervos, aducând echilibrul în afecţiuni precum anxietate sau depresie.

Aşadar, foile de dafin pot fi folosite sub diverse forme pentru a trata anumite afecţiuni de care suferi, de la infuzie, până la pulbere şi decoct.

Tratamente naturiste cu foi de dafin: respiraţie urât mirositoare (halenă)

Câte o lingură de frunze de dafin şi mentă tocate mărunt se fierb timp de 10 minute în 700 ml de apă. Se strecoară şi se clăteşte gura între mese. Foloseşti remediul de 3-4 ori pe zi.

Foile de dafin sunt eficiente şi în transpiraţia picioarelor

Se prepară o infuzie sau decoct din 30 de frunze de dafin şi 10 frunze de stejar într-un litru de apă fierbinte, apoi se face o baie caldă timp de 25 minute. De asemenea, dacă ai hemoroizi, poţi apela la tratamente naturiste cu foi de dafin.Într-un litru de apă se fierb, timp de 5 minute, 10-12 frunze de da­fin. Se in­fuzează până ce temperatura coboară la 38 de grade şi se strecoară.

Se fac băi de şezut, până la răci­rea de­coctului. Procedura se repetă de 3-4 ori pe săptămână.

Tratamente naturiste cu foi de dafin: eczeme, dermatite, psoriazis, scabie

Se ameste­că 6 linguri de pulbere din frunze de dafin cu 2 linguri frunze de ienupăr tocate mărunt şi 12 lin­guri de unt sau untură de gâscă topită. Ali­fia se apli­că pe locurile afec­tate.

Tratamente naturiste cu foi de dafin: dureri reumatice şi răceli

Câteva frunze mari de dafin se ţin în apă fierbinte, timp de 15-20 de minute. Se aplică pe locurile afectate, aşezându-le una lângă alta, sub formă de cataplasmă. Se acoperă cu o bucată de ţesătură de lână şi se pansează pentru 40-60 de minute.

Dacă ră­ceala este asociată cu tuse puternică, frunzele se aplică pe piept şi pe spate.

Tratamente naturiste cu foi de dafin: stres şi insomnie

Aşezaţi o crenguţă proaspătă sau uscată de dafin la capătul patului - aroma de dafin înlătură cu succes stările de stres.

Pentru un efect somnifer, pu­­­neţi o crenguţă sau câteva frunze aromate şi sub pat, iar pe frunte şi pe ceafă se aplică câteva frunze înmu­ia­­te în prealabil, timp de 15 minute, în apă fierbinte. Se leagă cu un bandaj.

Tratamente naturiste cu foi de dafin: ficat mărit

Se pun la infuzat într-un litru de apă 30 de frun­ze de dafin to­cate mărunt şi câte un sfert de lingu­riţă de seminţe de mărar, ţelină, urzi­că şi pătrunjel. Se fierb pe un foc do­mol, până ce nivelul apei scade la ju­mă­tate.

Du­pă răcire, lichidul se stre­coară şi se amestecă cu 10 linguri de miere de albine. Remediul se păs­trează la fri­gider. Se beau câte 100-150 ml o dată pe zi, înainte de culcare, puţin încălzit. O cură poate dura până la 3 luni, cu mici pauze după fiecare lună.