Verifică mâncarea din frigider şi spune adio mirosurilor urâte

2 miros in frigider jpg jpeg

Încearcă să organizezi alimentele cât mai eficient în frigider, ca să ai provizii pentru o perioadă mai lungă. Pentru asta, este esenţial să previi apariţia mirosurilor urâte în frigider. Acestea se pot împregna şi în alimente. Află cele mai eficiente trucuri!

Ideal este să dezgheţi frigiderul şi să-l speli, ca să scapi de mirosurile neplăcute care vin din interior. Dacă nu ai timp, câteva zile foloseşte următoarele trucuri de curăţare şi împrospătare.

Într-un bol mic pune cafea măcinată, bicarbonat de sodiu sau vanilie şi mirosurile vor dispărea, însă metoda nu înlocuieşte igienizarea frigiderului. Este indicat să-l goleşti de alimente şi să îndepărtezi tot ce este expirat. Verifică să nu fie vreun iaurt început de câteva zile, vreo cutie de lapte expirată, fructe şi legume vechi. La o temperatură nepotrivită, acestea pot dezvolta uşor bacterii şi mucegai, care emană un miros neplăcut. 

Scoate toate poliţele şi compartimentele demontabile, le speli, le ştergi şi apoi le pui la loc. Pentru locurile greu accesibile, utilizează o periuţă de dinţi care nu-ţi mai este de folos.

Soluţii la-ndemână pentru curăţare

Dacă nu ai în casă un produs special pentru igienizarea frigiderului, poţi utiliza eficient bicarbonatul de sodiu şi oţetul de mere. Trebuie doar să amesteci un sfert de ceaşcă de bicarbonat de sodiu cu un sfert de ceaşcă de apă caldă sau apă şi oţet, în părţi egale. Combinaţiile acestea îndepărtează eficient resturile de mâncare. Ca să împrospătezi aerul în interior, pune câteva linguri de bicarbonat pe o farfurie şi las-o în frigider câteva ore, fără să deschizi uşa; bicarbonatul va absorbi în totalitate mirosurile. 

Alimente cu efect de odorizant

Ştiai că sunt anumite alimente care pot alunga mirosul neplăcut din frigider? Cafeaua proaspăt măcinată este unul dintre ele. Ţine în frigider un bol cu cafea măcinată 24 de ore, timp în care cafeaua va absorbi mirosul greu din interior. Înmoaie o dischetă demachiantă în esenţă de vanilie şi pune-o pe uşa frigiderului 12 ore. Va împrospăta aerul rece. 

Şi portocala elimină aproapte orice fel de miros. Descojeşte o portocală şi pune feliuţele într-un recipient, la rece. La fel de utilă este şi lămâia. Înmoaie o dischetă demachiantă în zeama de lămâie şi pune-o în frigider pentru câteva ore – va neutraliza orice miros neplăcut, în special pe cele de usturoi şi de peşte.

Aşa păstrezi frigiderul curat

Nu vei mai avea probleme cu mirosurile neplăcute, dacă faci curăţenie în frigider o dată pe săptămână. De asemenea, asigură-te că închizi bine recipientele după folosire, ca să previi răspândirea mirosurilor. Dacă verşi ceva în frigider, rezervă câteva minute şi curăţă zona, înainte ca lichidul să ajungă în locurile mai puţin accesibile. Altfel, permiţi bacteriilor să se dezvolte şi să se înmulţească rapid. Nu înghesui alimentele, permite aerului să circule şi păstrează o temperatură optimă.