Aşa scapi de mirosurile neplăcute din casă!

Oricât de des ai face curat și ai aerisi, mirosurile puternice își fac apariția, după ce gătești mâncăruri care necesită timp de preparare mai lung sau când în locuinţă se fumează, de pildă. Poți elimina mirosurile respingătoare, utilizând soluții simple și eficiente. 

image

Așa neutralizezi miasma din bucătărie! 

După ce ai consumat pește, fierbe câteva minute într-un vas 1 ceașcă de oțet și 500 de ml de apă. Vaporii de oțet vor absorbi și neutraliza mirosul de pește. Poți îmbunătăți aerul din bucătărie, aprinzând o lumânare într-un recipient cu boabe de cafea măcinate. 

Tocătorul. Igienizarea tocătoarelor este necesară ori de câte ori toci ceapă, usturoi și alimente care lasă suc, iar acesta se impregnează în lemn. Poți scăpa de mirosurile puternice frecând cu lămâie și sare suprafața tocătorului. 

Frigiderul. Aerisește în bucătărie, acoperă mâncarea sau ambaleaz-o în pungi duble, rezistente, dacă are în conținut brânză, varză ori alte alimente care încep să miroasă. În frigider, mâncărurile își împrumută mirosul. Poți evita acest neajuns, lăsând în frigider un recipient cu puțină apă și bicarbonat de sodiu. Acest amestec absoarbe mirosurile grele. 

Cuptorul cu microunde. Ce nu încălzești în cuptorul cu microunde? Asta înseamnă cu sunt multe mirosurile care circulă într-un spațiu atât de mic. Ca să igienizezi cuptorul, este suficient să fierbi câteva minute un vas cu apă, în care ai adăugat câteva felii de lămâie. După ce îl ștergi de aburi și murdărie, lasă ușa cuptorului deschisă, pentru aerisire. 

Citeşte şi: Verifică mâncarea din frigider şi spune adio mirosurilor urâte

Igienizarea vasului de toaletă 

Cea mai importantă regulă când vine vorba despre curățarea vasului de toaletă este să-l dezinfectezi înainte să aibă un aspect murdar. Chiar și așa, ca să poți îndepărta mirosurile neplăcute, folosește soluție pe bază de clor. Sau un amestec care distruge bacteriile din vasul de toaletă. Ai nevoie de ½ ceașcă de sare de mare, 4 linguri de oțet, ½ de ceașcă de bicarbonat, 1 lingură de săpun răzuit, 10-15 picături de ulei esențial.  

Verifică și gunoiul 

Uneori, nu resturile emană mirosuri urâte, ci coșul de gunoi în sine, fie că vorbim de cel de la bucătărie sau de cel din baie. Curăță-le cu apă și bicarbonat de sodiu înainte să schimbi sacii. La fel de utilă este și soluția din oțet, o picătură de detergent de vase și apă.