Ingredientul ieftin care te scapă de furnicile din casă

image

La fel ca şi gândacii şi ţânţarii, furnicile sunt musafiri nepoftiţi pe care nu ni-i dorim în locuinţă.

Totuşi, există soluţii prin care putem alunga aceşti musafiri nedoriţi, iar unele se găsesc chiar în cămara sau bucătăria ta. Cu toate că sunt inofensive, furnicile nu sunt chiar ceea ce ţi-ai dori în casă, de aceea este bine să ştii că ai la dispoziţie trucuri netoxice pentru a le alunga.

În căutarea mâncărurilor dulci, furnicile sunt văzute adesea în “gaşcă”, mai ales în locurile din bucătărie (lângă găleata de gunoi, pe blat).

Vezi şi: Așa scapi de gândacii de bucătărie în mod natural!

Oţetul alb alungă furnicile

O “armă” la-ndemână cu care alungi insectele din casa ta este oţetul alb. Micile creaturi urăsc mirosul puternic de oțet alb. În plus, acest produs afectează și comportamentul furnicilor. Aceste insecte comunică între ele folosind urme de miros de feromoni. Furnicile iau urmele parfumate pe care alte furnici le lasă în urmă pentru a găsi hrană. Mirosul iritant de oțet alb perturbă percepția acestor feromoni.

Oţetul alb acţionează ca un ingredient natural, pentru a ţine insectele departe de casă sau pentru a le alunga.

Vezi şi: Cum poți folosi oțetul atunci când faci curățenie

Cum foloseşti oţetul alb contra furnicilor

Ai nevoie de:

- Apă

- Oţet alb

- Ulei esenţial (de mentă, portocale sau lămâie)

- Recipient pulverizator

Pasul 1: Identifică sursa de infestare

Află care este locul prin care furnicile au pătruns în casa ta.

Pasul 2: Amestecă oţetul alb cu apă. Pune în recipientul cu pulverizator, în părți egale, apă și oțet alb.

Pasul 3: Adaugă uleiuri esențiale. Pune câteva picături de ulei esențial în amestecul din flaconul cu pulverizator și agită bine soluția!

Pasul 4: Pulverizează soluţia obţinută în locurile de intrare ale furnicilor, apoi pe plinte, uşi şi în locurile în care ai văzut că acestea umblă.

Pasul 5: Lasă să acţioneze cam o oră soluţia cu oţet, pentru a-şi face efectul. După câteva ore, furnicile vor fi neutralizate. Cu ajutorul unui șervețel, șterge zonele în care sunt furnici și aruncă-l!

Pasul 6: aplică de câteva ori pe săptămână amestecul cu oţet alb în casă.