Soluţii netoxice pentru a avea un vas de toaletă igienizat şi parfumat

Toaleta este locul din casă pe care probabil nu ne face plăcere să îl curăţăm, dar trebuie să o facem. Este bine de ştiut că în locul produselor chimice, care au efecte nedorite asupra sănătăţii şi mediului, poţi alege câteva soluţii naturale, dar de efect.

image

Uleiurile esenţiale sunt o soluţie netoxică de curăţare a toaletelor. Foto: Shutterstock

Pentru că este un loc al proliferării bacteriilor, toaletele trebuie dezinfectate periodic. Pentru a îndepărta mirosurile neplăcute, precum şi petele și urmele de calcar sau de murdărie, obişnuim să folosim substanțe chimice, considerate a fi mai eficiente. Însă  aceste soluții de curățare sunt foarte dăunătoare pentru mediu, dar și pentru sănătatea noastră.  

Uleiurile esenţiale, soluţie de efect

Uleiurile esenţiale sunt renumite pentru calităţile lor antibacteriene şi antiseptice, precum şi pentru mirosul lor plăcut şi pesistent.

Iată ce uleiuri esenţiale sunt potrivite pentru curăţarea şi igienizarea toaletei!

Uleiul esențial de arbore de ceai este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale pentru curățare. Este un dezinfectant natural, care poate elimina bacteriile, virusurile și ciupercile dăunătoare. Este, de asemenea, eficient în descompunerea petelor dure și la îndepărtarea mirosurilor neplăcute.

Pentru a prepara o soluţie naturală de curăţare, ai nevoie de:

►1/4 cană bicarbonat de sodiu

►1/2 cană oțet

►10 picături de ulei esențial de arbore de ceai

Amestecă oțetul și uleiul esențial într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează amestecul în interiorul vasului și, de asemenea, pe scaunul de toaletă, capac și locul de tras apa. Lăsați câteva minute să acţioneze. Presară bicarbonat de sodiu în vasul de toaletă și curăţă interiorul cu o perie de toaletă. Foloseşte o cârpă curată și uscată pentru a șterge soluția de oțet şi ulei de pe scaun, capac și locul de tras apa.

Vezi şi: Cum poţi întrebuinţa oţetul în treburile gospodăriei

Ce alte uleiuri esenţiale mai poţi folosi

Uleiul esențial de lămâie este o altă soluţie ootrivită pentru toalete. Mirosul uleiului de lămâie va lăsa baia cu miros de proaspăt și curat, în timp ce compuşii acizi descompun murdăria persistentă. Pur și simplu adăugă câteva picături de ulei de lămâie în vasul de toaletă și spală bine cu peria.

Uleiul esențial de mentă are un parfum răcoritor, revigorant, care va lăsa un miros plăcut în baie. De asemenea, este un dezinfectant eficient datorită proprietăților antibacteriene.

Ulei esențial de eucalipt este un alt ulei esențial puternic, perfect pentru curățarea toaletei. Are calităţi antibacteriene, ceea ce îl face excelent pentru dezinfectarea suprafețelor. Are, de asemenea, un parfum revigorant, care va lăsa baia cu miros curat și împrospătat.

Ulei esențial de lavandă este o altă alegerea potrivită. Uleiul de lavandă nu numai că are proprietăți antibacteriene, dar are și un parfum liniștitor, care te va ajuta să te relaxezi după o zi lungă.