Alternative naturale contra gândacilor de bucătărie
Poţi încerca şi unele soluţii mai puţin agresive, dar care dau rezultate contra gândacilor de bucătărie.
Dacă ai în casă uleiuri esenţiale, bicarbonat de sodiu, zahăr, foi de dafin, să ştii că ai cele mai bune arme împotriva acestor insecte dăunătoare.
Uleiuri esenţiale
Poate părea incredibil, dar uleiurile de lavandă, de mentă, de eucalipt şi de arbore de ceai pun pe fugă musafirii nepoftiţi, pentru că aceştia nu le suportă parfumul. Uleiurile acţionează ca un repelent eficient pentru gândaci. Aplică puţin ulei pe o dischetă de bumbac şi şterge cu ea locurile cel mai des frecventate de gândaci. De asemenea, poţi mixa o soluţie din 15 picături şi 1 cană mare de apă, o pui într-un recipient cu pulverizator şi aplici oricând este nevoie.
Bicarbonat de sodiu
Ştiai că bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai utilizate produse create vreodată? De aceea, nu este deloc o surpriză că bicarbonatul este un aliat şi în combaterea gândacilor de bucătărie. Amestecă pudra albă cu zahăr farin şi pune câte o cantitate în zone strategice, unde ştii că fac adunare insectele. Mirosul zahărului îi va atrage, iar ei vor fi tentaţi să consume otrava dulce. Pentru că dacă zahărul serveşte drept desert, bicarbonatul acţionează ca o otravă.
Frunze de dafin
Ştiai că dacă îţi faci provizii de frunze de dafin în dulapul cu mirodenii, în acel loc nu vei vedea niciodată picior de insectă? Gândacii nu sunt prieteni nici cu mirosul de dafin, aşa că foloseşte frunzele când vrei să îi ţii departe de bucătăria ta, dar nu vrei să-i omori. Poţi fierbe câteva frunze în apă şi cu lichidul obţinut pulverizezi în zonele cu probleme, ca să le păstrezi curate.