7 trucuri de curăţenie cu bicarbonat de sodiu

1 bicarbonat sodiu jpg jpeg

Este atât de util încât nu trebuie să îţi lipsească din cămară. Îţi prezentăm 7 moduri în care bicarbonatul de sodiu îţi este util când faci curat în casă.

1. Presară peste covor bicarbonat de sodiu şi lasă să acţioneze o jumătate de oră, după care aspiră bine. Astfel sunt îndepărtate mirosurile neplăcute din covor. Asemănător se poate proceda şi pentru canapele.

2. Urmele de creioane sau diverse pete de pe pereţi pot fi îndepărtate prin frecare cu o cârpă udă şi bicarbonat de sodiu. Apoi, se şterge cu o cârpă uscată.  

3. Poţi prepara o soluţie pentru desfundat chiuveta din: sare (50 g), bicarbonat de sodiu (50 g), oţet (1 ceşcuţă) şi apă fierbinte (2 litri). Toarnă sarea şi bicarbonatul de sodiu pe scurgerea de la chiuvetă, apoi toarnă oţetul puţin încălzit (va rezulta o reacţie efervescentă). La final, torni apa fierbinte.

4. Presară bicarbonat pe partea metalică a aragazului şi stropeşte apoi cu oţet. Lasă să acţioneze jumătate de oră, după care freci cu un burete.

5. Pentru curăţarea frigiderului, foloseşte apă caldă şi detergent de vase. Pentru clătire poţi utiliza un amestec de bicarbonat de sodiu şi apă caldă, după care şergi cu o cârpă uscată. Bicarbonatul de sodiu este util şi pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute din frigider. În acest scop, se ţine o ceşcuţă cu bicarbonat şi se schimbă lunar.

6. Perdeaua de duş şi uşa cabinei de duş pot fi curăţate cu un burete înmuita într-un amestec din 1 lingură de bicarbonat de sodiu şi 1 litru de apă fierbinte. Apoi, se şterge cu o lavetă din microfibre.

7. Pentru curăţarea maşinii de spălat poţi folosi un amestec din bicarbonat şi apă (câte o jumătate de pahar din fiecare), care se pune în compartimentul pentru detergent. În acelaşi timp, pentru eliminarea mirosurilor şi pentru dezinfectae se pot adăuga 2 pahare cu oţet în interiorul cuvei.

Citeşte şi: Cu ce să înlocuieşti produsele de curăţenie care-ţi afectează sănătatea