Așa scapi de gândacii de bucătărie în mod natural!

Cauți modalități de a scăpa de gândaci în mod natural? Acestea sunt modalitățile blânde cu mediul, pentru a stopa problema dăunătorilor, scrie Homes and Gardens.

Dacă te lupți cu gândacii, poate fi ușor să apelezi imediat la un profesionist, dar poți descoperi că ai deja armele propria, ascunse în bucătărie.

Potrivit experților în controlul dăunătorilor, puteți scăpa de gândaci cu remedii naturale aflate în cămară. De la zaț de cafea până la detergent de vase, acești repelenți pentru gândaci vă pot ajuta să scăpați ei în mod natural și permanent. Desigur, prevenirea este mai bună decât tratarea, și există și moduri în care poți descuraja gândacii să intre în casa ta.

gandaci  jpg

Uleiul de mentă te ajută să lupți cu gândacii. Foto:Shutterstock

Potrivit entomologului certificat și director tehnic la Braman Termite & Pest Elimination, Natasha Wright, lupta împotriva gândacilor nu trebuie să implice substanțe chimice și toxine puternice.

 Zahăr și borax

„Boraxul este eficient pentru infestările cu gândaci, deoarece va usca încet exoscheletul insectelor, le va afecta sistemul digestiv și, în cele din urmă, le va ucide”, spune Natasha Wright.

Entomologul recomandă amestecarea boraxului și zahărului într-un raport de 3/1 înainte de a împrăștia detergentul de casă în locurile în care i-ai observat.

Ulei de mentă

Uleiul de mentă este unul dintre cei mai celebri agenți de descurajare a dăunătorilor de pe piață, așa că nu este surprinzător că acest remediu este eficient și în vindecarea unei infestari cu gândaci.

„Un spray cu ulei de mentă poate descuraja gândacii într-un mod netoxic și este sigur de utilizat în preajma copiilor”, spune expertul, care sugerează să amesteci 15 picături de ulei de mentă cu jumătate de litru  de apă înainte de a pulveriza formula pe zonele infestate.

Detergent de vase

Dacă știi cum să cureți un covor sau să îndepărtezi petele de cafea de pe materialul tău preferat, cunoști puterea detergentului de vase.

„Un amestec de apă și săpun poate sufoca și ucide gândacii și este deosebit de eficient împotriva gândacilor germani. Amestecă patru linguri de detergent de vase într-un litru de apă și pulverizează-l acolo unde ai observat activitate”, spune entomologul.

Zaț de cafea

Știați că puteți folosi zaț de cafea pentru a curăța mobila? Și că zațul de cafea este bun pentru plante? Ei bine, puteți folosi, de asemenea, niște reziduuri din aparatul de cafea pentru a descuraja acești dăunători. Gândacii sunt atrași de aroma cafelei măcinate, deci aveți o capcana perfectă.

„Puneți pământul în pahare mici de hârtie și puneți acele pahare în borcane umplute cu apă, apoi puneți borcanul lângă pereți sau plinte acolo unde ați văzut insecte”, îi îndrumă ea. Mirosul va atrage dăunătorii în capcană de unde nu pot scăpa, astfel încât să puteți elimina conținutul a doua zi.

Suc de lămâie

„Sucul de lămâie oferă o opțiune de eliminare a mirosului dulce, deoarece lămâile posedă proprietăți naturale antipatogene care țin gândacii departe”, spune Natasha. Ea recomandă adăugarea a două-trei linguri de suc de lămâie într-un litru de apă, într-o găleată, cu care vei spăla zonele problematice.

Cum să scapi definitiv de gândaci?

Cea mai bună modalitate de a scăpa de gândaci pentru totdeauna este să elimini tot ceea ce îi atrage.

Golește gunoiul în mod regulat sau păstrați-l sigilat. Gândacii chiar nu sunt mofturoși cu ceea ce mănâncă și nu există nicio surpriză mai urâtă decât să ridici capacul gunoiului pentru a-i găsi în el.

Nu lăsa vasele în chiuvetă: gândacii sunt mereu în căutare de mâncare și acest lucru este la fel de atractiv pentru ei ca și mâncarea lăsată pe blat (care trebuie pusă și în recipiente sigilate).

Nu lăsa hrana neconsumată pentru animale de companie afară. Atrage și rozătoarele.

Aspirați podelele după masa, nu lăsa boluri cu apă din care pot să bea apă.  Dar, cel mai bun remediu de preparate în casă pentru a alunga gândacii este pe bază de acid boric. Pentru a crea amestecul boric, combină cantități egale cu făină și zahăr pentru a face „bile ca de aluat”, fiecare în jur de un centimetru. Pune bilele de aluat acolo unde ai vazut gandacii; se vor hrăni și vor muri. Este foarte important să te asiguri că animalele de companie și copiii nu au acces la biluțele respective.

Citește și De ce să mănânci ovăz în fiecare zi?