Cum îşi pot monitoriza mai uşor glicemia persoanele cu diabet
Un nou sistem de monitorizare a glicemiei, care înlătură înţepăturile dureroase ale degetelor, este accesibil persoanelor cu diabet din România.
Noul sistem utilizează un senzor mic şi un transmițător pentru a măsura și a trimite valorile glucozei în mod continuu, în timp real, către un smartphone compatibil sau un receiver opțional, prin intermediul unei aplicații dedicate. Astfel, nu mai este nevoie de înțepături dureroase pentru testarea periodică a valorii glucozei.
„Timp de mulți ani, testarea glicemiei a fost o componentă esenţială a autogestionării diabetului. Cu toate acestea, auto-monitorizarea, care poate însemna uneori testarea glicemiei din deget de până la zece sau mai multe ori pe zi, poate fi consumatoare de timp, dureroasă și dificil de realizat într-o zi plină. Cu ajutorul sistemului CGM Dexcom ONE, persoanele cu diabet au de acum libertatea de a trăi fără înțepături dureroase ale degetelor” declară prof. univ. dr. Gabriela Radulian, președinta Societății Române de Diabet, Nutriție, Boli Metabolice.
Vezi şi: Acesta este cel mai simplu şi sănătos mod de a scădea glicemia!
Poate fi utilizat de la 2 ani
Dispozitivul inovator trimite toate informațiile într-o singură aplicație, care afișează săgeți de tendință pentru a indica viteza și direcția în care se îndreaptă nivelurile glucozei, ușurând deciziile de tratament și ajutând persoanele cu diabet să evite evenimentele potențial periculoase precum hipo- sau hiperglicemii.
Sistemul poate fi folosit începând de la vârsta de 2 ani, având o durată de utilizare de 10 zile în mod continuu, oferind flexibilitate a 3 locuri în care se poate purta. Profilul său redus îl face aproape invizibil sub îmbrăcăminte și este rezistent la apă. Sistemul are o acuratețe excepțională, nemaifiind nevoie de nicio calibrare pentru a lua o decizie de tratament.
Vezi şi: Iată care sunt semnele glicemiei crescute!
Ce este glicemia
Glicemia reprezintă nivelul zahărului din sânge sau concentraţia glucozei serice. Reglarea nivelului glicemiei în organism se face cu ajutorul hormonilor. Astfel, insulina, hormon produs de pancreas, scade glicemia, în timp ce glucagonul, adrenalina, hormonul creşterii sau cortizolul îi măresc nivelul. În mod normal, glicemia crește când mâncăm, moment în care pancreasul secretă insulina, care scade nivelul zahărului din sânge. Glucoza nefolosită de corp este stocată la nivelul unor organe precum rinichii sau ficatul ori al mușchilor, sub formă de glicogen. Când organismul are nevoie să producă energie, se eliberează glicogenul, care este transformat în glucoză, iar glicemia crește.