Tecile de fasole reduc glicemia. Ce alte beneficii mai au

1 teci fasole jpg jpeg

Fasolea este un aliment des întâlnit în preparatele culinare româneşti, dar este utilizată şi în medicina tradiţională. În scop terapeutic, de la ea se pot folosi tecile, care sunt valorificate pentru beneficiile pe care le au asupra sănătăţii.

Tecile sunt păstăile de fasole fără seminţe. Ele se culeg când sunt verzi şi se folosesc mărunţite, când sunt bine uscate. Tecile de fasole se utilizează din timpuri străvechi în scop terapeutic, datorită substanţelor benefice organismului, precum: aminoacizii liberi, pectinele, peptidele, cuprul, vitaminele A şi C şi triptofanul. Se consumă macerate, iar în medicina populară sunt utilizate ca adjuvant în diabet, pentru curăţarea organismului de toxine şi pentru eliminarea excesului de apă din corp, dar şi pentru că ameliorările în problemele de natură renală. Tecile de fasole se pot găsi în magazinele naturiste, gata uscate pentru ceai, dar se pot recolta şi din grădina proprie.

1. Scad nivelul de zah ă r din s â nge

2. Recomandate î n afec ţ iunile renale

3. Elimin ă excesul de ap ă din corp

4. Tratează erup ţ iile cutanate

5. Te scap ă de kilogramele î n plus

Citeşte şi: Hrana necesară pentru tiroidă