Acest tip de masaj alung─â toxinele din corp

Tehnic─â special─â de masaj, drenajul limfatic este folosit ├«n scop medical sau estetic, av├ónd numeroase beneficii, printre care ┼či facilitarea elimin─ârii toxinelor.

image

Drenajul limfatic este o tehnic─â de masaj care are c─â scop stimularea circula╚Ťiei naturale a limfei. Aceasta este un fluid care transport─â globulele albe, oxigenul ╚Öi alte nutrimente la ╚Ťesuturi. Sistemul limfatic, care este o component─â a sistemului imunitar, este format din limf─â, din vase limfatice ╚Öi din structuri ╚Öi organe care con╚Ťin ╚Ťesut limfatic, cum sunt timusul, ganglionii limfatici, amigdalele ┼či splina. Spre deosebire de sistemul circulator, cel limfatic nu are o pomp─â precum inima care s─â favorizeze circula┼úia limfei. C├ónd circula┼úia limfei este deficitar─â, se pot acumula mai multe toxine, ceea ce duce la apari┼úia unor simptome precum picioarele umflate sau grele ┼či celulita. Drenajul limfatic ac┼úioneaz─â tocmai prin activarea circula┼úiei limfei. Una dintre indica┼úiile de baz─â ale drenajului limfatic este limfedemul ap─ârut ├«n urma ├«ndep─ârt─ârii nodulilor limfatici (├«n cancerul de s├ón). ├Äns─â acest tip de masaj are ┼či multe alte indica┼úii, printre care insuficien┼úa venoas─â cronic─â, accidentele ortopedice, oboseal─â, reten┼úie de ap─â ┼či migrene.

Are beneficii multiple

├Än afar─â de stimularea elimin─ârii toxinelor, drenajul limfatic sus┼úine imunitatea, cre┼čte nivelul de energie, combate edemele, ├«mbun─ât─â┼úe┼čte somnul, amelioreaz─â durerile de cap ┼či combate efectele negative ale perioadei lungi de imobilitate.

În ce constă

Drenajul limfatic se poate face manual sau cu ajutorul unor aparate specializate. Este recomandat ca acest tip de masaj s─â fie efectuat de un specialist cu calificare. Persoana st─â a┼čezat─â pe o mas─â de masaj, timp ├«n care specialistul aplic─â presiuni specifice ├«n anumite puncte de pe traseul vaselor limfatice (de la picioare, m├óini, abdomen). Astfel sunt stimula┼úi ganglionii limfatici ┼či drenajul natural al limfei. Durata ┼či num─ârul de ┼čedin┼úe sunt stabilite de specialist.

Pe durata ┼čedin┼úelor de masaj limfatic, se recomand─â un consum suficient de ap─â (2 litri), pentru facilitarea elimin─ârii toxinelor.

Cite┼čte ┼či: Ce beneficii are drenajul limfatic

Cui îi este contraindicat

De┼či are numeroase beneficii, drenajul limfatic are ┼či c├óteva contraindica┼úii. Mai exact, acest tip de masaj nu poate fi f─âcut de persoanele cu cancer, cu s├ónger─âri, insuficien┼ú─â cardiac─â, insuficien┼ú─â renal─â, cheaguri de s├ónge, hipertiroidie, infec┼úii ale pielii sau tuberculoz─â.