Cum te ajută drenajul limfatic să slăbeşti

1 masaj limfatic slabit jpg jpeg

Ţi-ai propus de nenumărate ori să slăbeşti? Ba chiar ţi-ai făcut un plan de bătaie în acest sens: să faci mişcare, să ai o dietă corespunzătoare, să eviţi alimentele care-ţi fac rău şi lovesc în silueta ta.

Ai reuşit? Cum stai cu dieta? Ai apucat să ai o ordine în alimentaţie şi să reduci cantităţile şi numărul de mese? E greu, nu-i aşa? Dar ştii că o poţi face! Pentru starea ta de bine, pentru frumuseţea pielii şi pentru tine ca om! Dacă vei alege să mănânci mai simplu şi mai curat, atunci vei vedea că până şi celulita îşi va modifica aspectul neprietenos. Încet-încet, aceasta va dispărea.

Îţi dau un pont: dacă adaugi în noul tău ritual de înfrumuseţare şi câteva şedinţe de drenaj limfatic, atunci starea şi forma corpului tău se vor modifica în bine.

„Sedentarismul şi consumul alimentelor procesate determină încetinirea circulaţiei limfatice în întregul corp. Consecinţele? Oboseala cronică psihică (scăderea memoriei, a concentrării, insomnia) şi cea fizică (dureri musculare, scăderea imunităţii, creşterea în greutate şi apariţia celulitei). Practic se închid mai multe cercuri vicioase, având la bază intoxicarea tot mai profundă a ţesuturilor.”, ne explică Suzana Pretorian, medic balneolog la Ensana Health Spa Hotels.

Cum funcţionează şi cum ajută drenajul limfatic?

Apariţia celulitei este cu siguranţă una dintre primele cauze ale circulaţiei limfatice neregulate şi apare tocmai în urma unei acumulări excesive de toxine şi lichide în spaţiile interstiţiale.

Drenajul limfatic este o tehnică manuală şi complet naturală, care ajută la îmbunătăţirea sistemului limfatic al corpului, cu beneficii evidente. Circulaţia limfatică joacă un rol foarte important în perspectiva funcţionării corecte a organismului nostru, deoarece permite colectarea şi eliminarea toxinelor şi a tot ceea ce putem defini materialul rezidual pe care organismul, în „munca” sa celulară zilnică îl produce. Această tehnică funcţionează într-un mod foarte ritmic şi delicat, favorizând fluxul limfatic în toate ţesuturile corpului. Nu este o tehnică dureroasă, ci mai degrabă una foarte plăcută şi relaxantă, care nu provoacă niciun fel de roşeaţă pe piele, şi care se realizează fără a utiliza niciun tip de ulei sau cremă.

Masajul limfatic ajută la accelerarea îndepărtării deşeurilor şi toxinelor dintr-un sistem limfatic lent. Acest tip de masaj poate ajuta şi la prevenirea umflăturilor după o accidentare sau după o intervenţie chirurgicală. De asemenea, acest tip de masaj oferă un impuls important sistemului imunitar. Rezultatul? Capacitatea acestuia de a combate bolile şi virusurile, de a elimina toxinele şi deşeurile, de a reduce inflamaţia, de a filtra lichidul limfatic şi sângele, îmbunătăţind sănătatea. Ajută astfel la purificare, decongestionare şi, în cazul edemului (sau al unei acumulări de lichide), la reducerea durerii şi umflăturii.

„Drenajul limfatic are la bază o tehnică de aplicare a presiunii asupra corpului. Această procedură non-invazivă asigură o regenerare şi o apărare eficientă a organismului, ameliorează inflamaţia ţesuturilor şi calmează durerea provocată de efort sau de accidente. ”, punctează balneologul.

De ce să alegi masajul limfatic?

Masajul limfatic manual total? Este o metoda de terapie care permite activarea progresiva a circulaţiei limfatice, în toate regiunile cheie ale corpului. Rezultatele apar rapid şi extrem de uşor. Totodată, eliminarea toxinelor este accentuată, mai ales cea urinară.

„Pentru a obţine un efect de durată (detoxifiere inter/intracelulară), ai nevoie de minim 5 şedinţe de drenaj limfatic, efectuate zilnic, în zile consecutive sau o dată la două zile.”, adaugă dr. Pretorian.

Cum te ajută drenajul limfatic să slăbeşti?

Drenajul limfatic te ajută să slăbeşti numai dacă este asociat cu un stil de viaţă corect. Printre celelalte aspecte pozitive (care în unele cazuri afectează pierderea în greutate) trebuie amintite următoarele:

Reducerea celulitei - cu siguranţă cel mai evident aspect al masajului de drenaj limfatic.

Ajută la relaxare - La fel ca alte tipuri de masaj, drenajul limfatic se practică în general în timpul liber, departe de muncă şi de activităţile zilnice. De fapt, stresul este cu siguranţă un duşman al omului şi eliberează substanţe nocive în organism (şi, în unele cazuri, îngraşă), astfel că drenajul limfatic reprezintă un adevărat panaceu.

Reducerea retenţiei de apă – după cum am aflat deja, sarcina principală a sistemului limfatic este de a transporta şi a elimina deşeurile fluide ale corpului

Accelerează metabolismul - Un sistem limfatic sănătos contribuie la îmbunătăţirea metabolismului în sine. Masajul de drenaj limfatic, practicat în mod regulat, previne încetinirea ratei metabolice, oferind astfel un ajutor valid în scăderea în greutate.

Pierderea în greutate - Masajele de drenaj limfatic sunt o alegere foarte bună, dacă nu reuşeşti să faci mişcare în mod regulat. De fapt, acestea reprezintă o modalitate alternativă de a elibera toxinele şi de a elimina deşeurile în corpul nostru. Cu siguranţă această practică, chiar mai bună dacă este însoţită de o anumită activitate fizică, contribuie la reducerea greutăţii corpului.