În ce moment al zilei trebuie luate suplimentele de vitamina D? Medicul explică

Vitamina D este liposolubilă și importantă pentru sănătatea oaselor. De asemenea, este esențială pentru menținerea unui sistem imunitar puternic.

Pentru cei cu niveluri scăzute de vitamina D, creșterea aportului poate reduce, de asemenea, depresia și îmbunătăți tonsul. Dacă te gândești să iei suplimente de vitamina D, este important să consulți mai întâi medicul. Potrivit experților în sănătate, momentul zilei este important și atunci când vine vorba de administrarea de suplimente cu vitamina D, scrie Times India.

Potrivit medicului Ross Perry, citat de Times India, suplimentul ar trebui să fie luat dimineața.

Dr. Perry a explicat: „Dacă obținem vitamina D în mod natural de la soare, o sintetizăm în timpul zilei, așa că este mai bine să fie luată dimineața. Deficiența de vitamina D a fost legată de lipsa de energie și de oboseală, așa că este firesc ca prin obținerea dozei zilnice prin expunerea naturală la soare, sau prin suplimente, acesta va crește nivelul de energie. Prin urmare, este bine să beneficiem de avantajele vitaminei D pe parcursul zilei”, a adăugat el.

image

Vitamina D trebuie adminsitrată la sfatul medicului. Foto: Shutterstock

Organismul sintetizează vitamina D prin expunerea la soare. Vara, simpla expunere a brațelor și picioarelor de două până la trei ori pe săptămână timp de 15-20 de minute este suficientă. În anotimpurile fără soare, mai ales iarna, puteți obține vitamina D din alimente precum: somonul, carnea roșie, gălbenușul de ou, ficatul și alimentele fortifiate cu vitamina D.

Când e prea multă

Excesul de vitamina D poate avea un impact negativ asupra organismului dumneavoastră. Poate duce la acumularea de calciu care poate slăbi oasele și poate afecta inima, precum și rinichii.

Dr. Perry a adăugat: „Acest lucru se aplică adulților, inclusiv femeilor însărcinate și care alăptează, vârstnicilor și copiilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani. Copiii cu vârsta cuprinsă între unu și 10 ani nu trebuie să depășească mai mult de 50 de micrograme, iar copiii sub 12 ani nu trebuie să depășească mai mult de 25 de micrograme.”

Deși oricine poate dezvolta o deficiență de vitamina D, unii oameni sunt mai vulnerabili decât alții. Deficitul de vitamina D are un impact mai mare asupra femeilor aflate in postmenopauza, comparativ cu barbatii.

Persoanele care sunt obezi și cei care au peste 65 de ani pot avea, de asemenea, niveluri mai scăzute de vitamina D din cauza dietei lor, a expunerii reduse la soare sau a altor factori.

Citește și Berea nu este doar pentru băut. Ce utilizări inedite are