Berea nu este doar pentru băut. Ce utilizări inedite are

Una dintre băuturile alcoolice consumate des mai ales vara, berea are şi alte întrebuinţări şi se dovedeşte a fi utilă în diverse treburi ale casei, precum şi pentru îngrijirea pielii şi a părului.

image

Berea are diverse întrebuinţări în gospodărie şi nu numai. Foto: Shutterstock

Curăţă rugina

Ai obiecte afectate de rugină şi nu ştii cum să le cureţi? Încearcă berea! Introdu în bere obiectul cu pricina, lasă 2-3 minute, apoi şterge-l cu o cârpă de bumbac. De asemenea, berea te ajută să desfaci un şurub ruginit.

Scoate petele

Dacă ai un covor sau haine pătate cu cafea, pune bere în locul respectiv. Lasă puţin să acţioneze, după care cureţi cu un burete.

Redă strălucirea bijuteriilor

Pentru a reda aspectul strălucitor bijuteriilor şi obiectelor metalice, le poţi şterge cu o cârpă înmuiată în bere.

Potrivită pentru mobila veche

Cu timpul, mobilierul de lemn capătă un aspect tern. Pentru a-i reda aspectul, o poţi şterge cu o cârpă înmuiată în bere neacidulată.

Capcană pentru insecte

Pentru a veni de hac insectelor, te poţi folosi de bere. Umple cu bere o jumătate de pahar, după care îl acoperi cu o folie alimentară în care faci câteva găuri cu vârful unui cuţit. Muștele, viespile și alte insecte vor putea intra, atrase de miros, dar nu vor mai putea ieși. Împotriva melcilor, pune farfurioare cu bere în jurul plantelor care trebuie protejate.

Macerează carnea

Băutura este un aliat secret şi în bucătărie. Lasă carnea la macerat într-un amestec pe bază de bere şi mirodenii. Vei obţine o carne cu savoare şi frăgezime deosebite.

Utilizări pentru piele şi păr

Hameiul din bere are proprietăţi purificatoare şi antibacteriene, de aceea aplică pe piele această băutură, mai ales dacă ai puncte negre. Bogată în potasiu și antioxidanți, se spune că berea are și proprietăți antiîmbătrânire. Aplicați-o pe față cu o dischetă de bumbac, apoi clăteşte cu apă. Pentru a îndepărta pielea moartă de pe călcâie, ţine picioarele într-un amestec de bere şi ceai de mentă, în cantităţi egale.

Conţinutul de proteine şi vitaminele B din bere o recomandă şi pentru păr. Dacă ai mătreaţă ori păr deteriorat, gras şi cu vârfuri despicate, adaugă 1 lingură de bere în şampon şi spală ca de obicei.

Citeşte şi: Nu mai arunca periuţa de dinţi folosită! 10 moduri în care o poţi reutiliza