Care este, de fapt, cea mai bună poziție sexuală?

Dacă v-ați întrebat care este poziția sexuală preferată de cele mai multe cupluri, un studiu a oferit răspunsul. Și rezultatul v-ar putea surprinde!

image

Foto: Shutterstock

Este comodă, permite intimitatea și contactul piele pe piele, ba chiar și privitul în ochi. Are avantajul că oferă stimulare clitoridiană femeii și a fost dovedită științific drept cea mai bună poziție dintr-un motiv foarte clar: are cel mai mare potențial de orgasm pentru amândoi partenerii. Știți despre ce poziție este vorba?

Cercetătorii de la New H. Medical, o clinică privată de ginecologie din New York, au stabilit că poziția „misionarul” (cu o pernă de susținere sub șoldurile partenerei) este cea mai bună poziție sexuală pentru stimularea clitorisului și, prin urmare, pentru orgasm, scrie publicația Inside Hook. Medicii au folosit un scaner cu ultrasunete pentru a măsura fluxul de sânge în timp ce un cuplu făcea sex în cinci poziții diferite: pe la spate, lotus (față în față și așezat), misionar standard, misionar cu o pernă dedesubt și cățeluș.

Conform scanărilor, pozițiile față în față au avut cele mai bune rezultate în privința fluxului sanguin clitoridian în general, iar pozișia „misionarul” cu o pernă pusă  sub șoldul partenerei a ieșint pe locul I în ceea ce privește potențialul de orgasm. Între timp, stilul „cățeluș” a ajuns pe ultimul loc, cercetătorii remarcând că „poziția de intrare în genunchi, produce cel mai mic contact direct cu clitorisul și a dus la o creștere neglijabilă a fluxului sanguin în comparație cu pozițiile față în față”.

Citește și De ce sunt periculoase căzăturile la vârsta a treia. Medicul explică