Ce riscuri pentru sănătate implică sexul oral?

Infecțiile cu transmitere sexuală se răspândesc prin contactul direct cu persoana infectată, de cele mai multe ori prin contact vaginal, dar și contactul anal și cel oral prezintă riscuri, potrivit Medical News Today. Iată care sunt bolile pe care le poți contacta prin sex oral.

1 sex oral jpg jpeg

Sexul oral nu este lipsit de riscuri pentru sănătate. Foto: Shutterstock

Când practici sex oral cu un partener infectat cu chlamidia localizată la nivelul penisului, vaginului, tactului urinar sau rectului, riști să dezvolți această afecțiune la nivelul gâtului.  

Dacă partenerul tău de sex oral are o infecție cu gonoree, atunci infecția se poate transmite și afectează gâtul, organelle genitale, tractul urinar și rectul.

Infecția cu sifilis se poate transmite către partenerul de sex oral și afectează buzele, gura, gâtul, organele genitale, anusul și rectul.

Dacă partenerul tău de sex oral are herpes, atunci buzele, gura, organelle genitale și zonele din jur, anusul, rectul și fesele, pot fi afectate de boală.

În cazul în care oferi sex oral unui partener infectat cu HPV (Human Papiloma Virus), poți dobândi o infecție localizată la nivelul gurii, gâtului, organelor genitale, penisului, vaginului, cervixului, anusului și rectului.

Prin sex oral se poate transmite și HIV, deoarece pot exista fisuri ale pielii și mici sângerări pe durata actului sexual oral. HIV afectează sistemul imunitar.

Citește  Şi bărbaţii pot avea dureri în timpul actului intim. Află care sunt motivele!