Ajungi mai repede la orgasm cu aceste poziţii!

Pentru ca rutina să nu se instaleze și amândoi să ajungeți la punctul culminant, încercați câteva poziții despre care sexologii spun că măresc șansele de a ajunge la orgasm.

image

Foto: Shutterstock

Nu este niciun secret că sexul are numeroase beneficii pentru sănătate: îmbunătățește starea de spirit, reduce stresul și arde caloriile. Atingerea orgasmului depinde de mai mulți factori: de starea psihică a partenerilor, atmosfera creată, dispoziţie și dorință şi, nu în ultimul rând, de poziţiile sexuale pe care le aleg.

Balansoarul

Este o poziție sexuală prin care ambii parteneri pot ajunge cu ușurință la orgasm. Partenerul stă pe spate ori în șezut, sprijinit pe brațe, iar femeia este cu spatele la el, în genunchi și cu palmele pe pat. În această poziție, bărbatul poate varia unghiul de penetrare, stimulând mult mai ușor clitorisul.

Misionarul

Este poziția sexuală preferată de majoritatea femeilor, arată datele unui studiu recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Indiana, SUA. În timp ce bărbatul este deasupra ei, femeia stă întinsă, își contractă fesele și își ridică bazinul, stimulând foarte mult mucoasa perineului (regiunea dintre anus și organele genitale). Pe lângă aproprierea fizică dintre, poziția le permite partenerilor să controleze adâncimea și ritmul penetrării. Sexologii spun că o penetrare în diagonală duce la o mai mare fricțiune, ceea ce ajută la obținerea oragasmului mult mai repede pentru ambii parteneri.

Câinele

Această poziție sexuală permite o penetrare adâncă și o stimulare a punctelor erogene din bagin (A, G, K și U). Femeia stă în genunchi, sprijinită pe brațe și-și mișcă bazinul din față în spate, iar bărbatul este în spatele ei, tot în genunchi, și atinge cu vârful penisului colul uterin, o zonă adesea neglijată. Penetrarea trebuie să fie lină, căci, pentru unele femei, poate fi dureroasă.

Femeia deasupra

Este una dintre cele mai bune poziții sexuale, deoarece oferă senzații nebănuite pentru ambii parteneri. Din această poziție, bărbatul își poate mângâia partenera, iar femeia poate decide ritmul și adâncimea penetrării.

Linguriță

Ambii parteneri stau așezați pe-o parte, el în spatele ei. Femeia stă cu genunchii ghemuiți și-și mișcă bazinul din față în spate. Pentru o mai adâncă penetrare, partenera își ridică unul dintre picioare.

Foarfecă

Femeia stă pe spate, într-o parte, și cu piciorul drept ridicat, astfel încât bărbatul să se așeze între picioarele ei, la un unghi de 90 de grade. Pentru a crește adâncimea de penetrare, femeia își ține și piciorul stâng ridicat.

Lotus

Ambii parteneri se așază în mijlocul patului, față în față. Bărbatul stă în șezut cu picioarele turcește, iar femeia îi cuprinde talia cu picioarele. Partenerul își ajută iubita să-și miște bazinul, punându-și mâinile pe șoldurile ei. Mişcarea de tip balansoar pe care femeia o va face va stimula punctual G şi clitorisul. Poziția este incitantă şi pentru bărbat, care se va bucura de o „privelişte“ frumoasă.

SFAT

Dacă o poziție sexuală vă creează disconfort, folosiți lubrifiant.

CITEŞTE şi: Cum poate fi depăşită frigiditatea