Ce-ți ucide pofta de sex?

Există câteva motive banale, care ajung să-ți pună în pericol viața sexuală. Iată de ce anume trebuie să te ferești, potrivit publicației WebMd.com.

1 femeie sex jpg jpeg

Probleme ignorate pot afecta grav viața de cuplu. Foto: Shutterstock

Stresul scade interesul

Există un punct în care stresul este pozitiv, adică te mobilizează și te menține activ pentru a rezolva probleme, dar dacă se menține pentru prea mult timp, atunci se ajunge la situația în care nu mai găesști energie pentru lucruri pe care le făceai cu plăcere în mod normal. De ce stresul afectează viața sexuală? Pentru că îți alterează starea de echilibru și de bine, iar acest lucru te face să nu te mai simți bine în pielea ta și să-ți scadă interesul pentru sex. În mod paradoxal, o viață sexuală activă poate fi un foarte bun remediu împotriva stresului, fiind cunoscut faptul că eliberează în corp neurotransmițători care ajută la obținerea stării de calm și de relaxare.  Cum stresul de la serviciu, de acasă sau din relație apare în viața tuturor, atunci când ești copleșit, cel mai bine este să ceri ajutor de la un specialist.

Probleme în cuplu

Conflictele nerezolvate, mai ales cele care vă fac să întrerupeți comunicarea se numără printre cei mai mari ucigași ai apetitului sexual. Pentru cei mai mulți, sentimentele pozitive, dragostea față de partener sunt parte din dorință. Dacă apare ostilitatea, și dorința se sfârșește. Așadar, fiți atenți la consecințele problemelor din cuplu, la luptele dintre voi, la comunicarea slabă, la sentimental de neîncredere sau la vina de a fi trădat pe celălalt și dacă este mult prea greu să reveniți pe drumul cel de unii singuri, atunci cereți ajutor unui consilier de cuplu.

Prea puțin somn

Tulburările de somn sau pur si simplu somnul insuficient sunt o mare problem pentru viața sexuală. Oboseala nu ace casă bună cui viața sexuală, din acest motiv, dacă ai insomnia, dacă nu dormi suficient pentru că ai apnee sau dacă ai un program care te solicit și te privează de somn, este momentul să faci schimbări. Lucrează la stabilirea unei rutine sănătoase de somn și dacă nu reușești de unul singur să/ți recuperezi somnul și viața sexuală, cere ajutorul medicului.

Citește și Aceste culori îi atrag cel mai mult pe ţânţari!