Ce legătură este între hipertensiune şi erecţie? Toţi bărbaţii ar trebui să ştie

Modul în care hipertensiunea afectează corpul este un motiv serios de îngrijorare. Potrivit Health Digest, hipertensiunea îți poate slăbi arterele, afecta rinichii și poate provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Pot exista, de asemenea, efecte neașteptate pe termen lung, inclusiv demența ca urmare a blocării arterelor care limitează fluxul de sânge către creier sau vedere încețoșată și chiar orbire din cauza vaselor de sânge deteriorate din ochi.

image

Pe lângă aceste efecte foarte grave pe termen lung, hipertensiunea arterială îți poate afecta și viața de zi cu zi. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, pacienții cu hipertensiune arterială pot suferi simptome precum dureri de cap, sângerări nazale și, în cazuri severe, anxietate, dureri în piept și vărsături. Cu toate acestea, poate cel mai îngrijorător lucru pentru pacienții de sex masculin cu hipertensiune arterială este legătura dintre hipertensiune arterială și disfuncția sexuală.

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Internațional de Hipertensiune, 68% dintre bărbații cu vârste cuprinse între 35 și 75 de ani care au hipertensiune arterială au suferit și de disfuncție erectilă. În plus, fluxul sanguin restricționat cauzat de hipertensiune arterială poate avea un impact asupra eliberării de testosteron, ducând la o scădere a apetitului sexual și la dificultăți de a obține și menține o erecție.

Acest lucru se explică prin faptul că penisul are două structuri numite copri cavernoși, iar aceste două structuri erectile se umplu cu sânge pe durata erecției și sunt formate dintr-un număr de artere, vene și fibre musculare netede. În cazurile de hipertensiune arterială, acele artere nu se pot dilata corect, limitând fluxul de sânge către penis și împiedicând erecția. În plus, mușchiul neted al corpilor cavernoși  își pierde capacitatea de a se relaxa, ceea ce afectează și fluxul sanguin și împiedică erecțiile.

În timp ce afecțiunea în sine poate duce la probleme de erecție, există și riscul ca medicamentele utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale să aibă efecte secundare sexuale. Există multe medicamente pentru care disfuncția erectilă poate fi un efect secundar, dar medicamentele pentru tensiunea arterială sunt în fruntea listei.

Potrivit WebMD, beta-blocantele, cum ar fi atenololul sau diureticele, cum ar fi hidroclorotiazida, sunt probabil primele medicamente pe care medicul dumneavoastră le va prescrie dacă nu vă puteți gestiona tensiunea arterială prin modificări ale stilului de viață, adică prin dieta și exercițiile fizice, scrie Health Digest

Dacă problemele tale de erecție continuă, poți discuta cu medicul despre luarea unor medicamente pentru disfuncția erectilă. O conversație deschisă și sinceră despre tratamentul potrivit pentru tensiunea arterială, precum și expunerea îngrijorărilor tale cu privire la posibilele efecte secundare sexuale, este cea mai bună abordare pentru o viață sănătoasă și împlinită.

Citește și Dieta prințesei Kate este simplă și ușor de ținut