Această plantă protejează de cancerul de pancreas!
Un compus din lemnul-dulce este benefic contra cancerului de pancreas
Un studiu recent a arătat beneficiile unei plante împotriva cancerului de pancreas, care şi-a demonstrat eficienţa şi în tratamentul împotriva acestei boli.
Un studiu recent a arătat beneficiile unei plante împotriva cancerului de pancreas, care şi-a demonstrat eficienţa şi în tratamentul împotriva acestei boli.
Cancerul pancreatic este numite şi „ucigașul tăcut” pentru că este descoperit adesea mult prea târziu. Pentru tumora este situată într-un organ-glandă profund în abdomen, pancreasul, şi pentru că simptomele acestui tip de cancer apar adesea foarte târziu sau deloc, boala este diagnosticată de multe ori târziu. Doar 10 - 15% din astfel de tumori sunt rezecabile în momentul diagnosticării.
Cu un prognostic rezervat, boala este adesea diagnosticată într-un stadiu inoperabil și, prin urmare, este extrem de dificil de tratat în 90% din cazuri. Cercetătorii de la Universitatea Baptist din Hong Kong au publicat recent un studiu despre o moleculă extrasă din lemnul-dulce, care ar putea ajuta la tratarea acestei afecţiuni, informează topsante.
Este vorba despre isoliquiritigenina, un flavonoid prezent în lemnul-dulce, care, în cadrul studiilor, a distrus celulele canceroase pancreatice.
Vezi şi Simptomele posibile ale cancerului de pancreas. Nu le ignora!
Asociat cu chimioterapia, lemnul-dulce este şi mai eficient
Pentru a verifica acţiune isoliquiritigeninei din lemnul-dulce, oamenii de ştiinţă au împărţit pacienţii cu cancer pacreatic în mai multe grupe. În timp ce unii pacienţi au fost trataţi cu chimioterapie convenţională, alţii au primit isoliquiritigenina. S-a observat că la pacienţii care au primit isoliquiritigenina, tumorile au scăzut mai repede decât în cazul celor care au primit chimioterapie clasică.
În plus, specialiştii au mai făcut un experiment: au combinat isoliquiritigenina cu chimioterapia. S-a observat că această asociere a promovat autofagia, un proces natural al organimsului prin care se elimină celulele afectate, pentru a face loc celor sănătoase.
Surse: Institutul Gustave Roussy, Science Direct, Universitatea Baptist din Hong Kong