Simptome de cancer de pancreas pe care le ignori complet!

1 2 jpg jpeg

Toate organele din corp sunt importante si indeplinesc o functie specifica. Cei mai multi dintre noi ignora pancreasul si problemele sale, chiar daca are un rol urias in corp.

Pancreasul secreta enzimele digestive care ajung direct in sistemul digestiv pentru a facilita tranzitul intestinal. In plus, elibereaza insulina in sistemul endocrin iar aceasta merge direct in sange. 

Cancerul apare in pancreas sub forma unei tumori maligne care poate creste atat de mult, incat poate opri toate functiile corpului. Este important sa descoperi boala in primele stadii. Iata care sunt simptomele la care trebuie sa fii atenta.

Sl─âbit

Pierdere neexplicata in greutate, fara sa faci sport sau sa tii dieta.

Febra

Piele îngălbenită

Pielea sau ochii ├«ng─âlbeni┼úi pot indica o problem─â de s─ân─âtate la nivelul ficatului sau a cancerului de pancreas, localizar aproape de canalul biliar, care are rolul de a elimina bilirubina - o substan┼ú─â galben-maronie. Chiar ┼či micile tumori pot pune presiune pe canalul biliar ┼či ├«l pot bloca, cauz├ónd astfel ├«ng─âlbenirea

Abdomen umflat

Balonarea imediat dup─â mas─â este normal─â, at├ót timp c├ót nu se ├«nt├ómpl─â frecvent ┼či stomacul nu se umfl─â exagerat de mult. ├Än canzul tomoarei de pancres, pe m─âsur─â ce aceasta cre┼čte, va produce dilatarea buricului. Acesta ets eun prim simptom pe care femeile ├«l observ─â, dar nu ├«l semnaleaz─â imediat doctorului, crez├ónd c─â nu este un motiv de ├«ngrijorare.

Scădere bruscă în greutate

De regulă, scăderea bruscă în greutate indică din start o problemă de sănătate, mai ales dacă nu faci nimic special pentru acest lucru. Dacă nu îţi explici de ce ai slăbit atât de mult, într-o perioadă scurtă de timp, este cazul să mergi la medic pentru a face un set de investigaţii.

Durere crunt─â de spate

Dac─â ai o durere puternic─â ├«n zona inferioar─â a spatelui, ar fi cazul s─â ├«┼úi pui semne de ├«ntrebare. Tumorile pancreatice pun presiune pe organele interne, mai ales c├ónd ├«ncep s─â se dezvolte, cauz├ónd o durere la nivelul coloanei vertebrale sau la nivelul mu┼čchilor spin─ârii. Deoarece femeile sunt obi┼čnuite cu acest tip de durere pe perioada ciclului menstrul, o vor percepe ca fiind ceva normal, nicidecum un motiv de ├«ngrijorare. Dac─â durerea e constant─â ┼či nu dispare dup─â c├óteva zile, este musai s─â mergi la un control de specialitate.

Urin─â intens colorat─â

Culoarea ├«nchis─â a urinei poate fi un semn al deshidrat─ârii, dar poate fi, de asemenea, un semn al cancerului de pancreas. Acest lucru se explic─â prin faptul c─â tumora determin─â bila s─â secrete mai pu┼úin─â bil─â, consecin┼úa fiind cre┼čtere nivelului de bilirubin─â ├«n s├ónge, iar urina devine maronie. Pentru a vedea dac─â deshidratarea este problema, bea o cantitate suficient─â de ap─â, ┼či dac─â observi c─â urina nu ├«┼či recap─ât─â culoarea normal─â, asem─ân─âtoare cu cea pe care o are limonada, este momentul s─â mergi la doctor.