Psiholog: Cuvintele ne influenţează viaţa în cel mai profund mod! Află cum!

1 shutterstock 370592558 jpg jpeg

Puterea de a modifica ADN-ul nu este în genele noastre, ci în gândurile noastre. Ştiinţa demonstrează că ne putem schimba ADN-ul prin controlul minţii. Nu există minte şi corp ca unităţi separate, independente. Corpul şi mintea sunt legate indisolubil, iar gândurile pe care le gândim şi activitatea minţii determină sănătatea şi expresia ADN-ului nostru.

Totodată, cunoscutul psiholog român Laura-Maria Cojocaru, preşedinte şi fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), afirmă că viaţa înseamnă vibraţie şi frecvenţă, iar nimic din tot ceea ce noi cunoaştem nu se odihneşte, totul se mişcă, totul vibrează. “Baza fiecărei stări de spirit şi a materiei, inclusiv a condiţiilor de boală sau de sănătate, este starea lor primară de vibraţie. Îmbunătăţirea vibraţiei tale interioare, care este „punctul de atracţie” pentru experienţele din viaţa ta, este cheia strălucirii, abundenţei şi bucuriei. Însăşi viaţa pe care o trăim este o reflectare a propriei noastre esenţe vibraţionale. Ceea ce credem, simţim şi vorbim, este ceea ce vom crea ca experienţă concretă.

Psiholog: Cuvintele ne influenţează viaţa în cel mai profund mod!    

Baza pentru sănătatea noastră fizică este legată de energie. Cercetările în câmpurile energetice vibraţionale au explodat în noua ştiinţă a epigeneticii. Informaţiile colectate ne încurajează să abandonăm convingerile învechite că suntem victime ale codurilor genetice predeterminate. Acesta explică modul în care percepţiile asupra mediului nostru interior şi exterior ne modelează biologia şi comportamentul şi ne fac stăpâni pe propriile noastre vieţi.

“Una dintre cele mai impresionante descoperiri din ştiinţa epigeneticii este că cuvântul vorbit poate influenţa modul în care ADN-ul nostru instruieşte informaţiile către celulele noastre, afectându-ne în mod direct sănătatea, vibraţia şi bunăstarea. Este remarcabil faptul că expresia noastră ADN poate fi reprogramată prin vorbirea umană. Principiul legii atracţiei afirmă că ceea ce gândim şi simţim atrage aceeaşi vibraţie înapoi la noi. Cuvintele şi gândurile din spatele lor emit frecvenţe, astfel că, ceea ce vorbim sau gândim atrage spre noi materializarea aspectelor respective. Aceste rezultate ne influenţează sănătatea, relaţiile, finanţele, împlinirea obiectivelor”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

Totodată, specialistul afirmă că fiecare cuvânt pe care îl rostim generează reacţii neurochimice în creierul nostru, care direcţionează energia, gândurile şi creează experienţe în conformitate cu imaginile şi sentimentele care se potrivesc cu cuvintele. Receptorii ADN citesc acest câmp energetic în termeni de frecvenţe şi răspund în consecinţă comunicând celulelor noastre funcţii comportamentale de instruire. Cum gândim, ce spunem şi cum acţionăm, determină modul în care ne percepem şi trăim experienţele vieţii. Putem alege conştient şi proactiv să ne modelăm utilizarea cuvintelor şi a propoziţiilor la o frecvenţă vibraţională aliniată cu valori şi principii de viaţă pozitive şi îndreptate către evoluţie, echilibru, iubire, acceptare, încredere etc.

“Modelarea cuvintelor utilizate presupune un limbaj pentru a crea noi realităţi plăcute şi este o abilitate ce poate fi învăţată şi îmbunătăţită prin practică. Alegerea cuvintele utilizate ne poate schimba direcţia vieţii într-un moment şi ne poate propulsa spre noi perspective. Realizarea faptului că starea noastră mentală vibraţională poate fi schimbată sau transmutată prin alegerea cuvintelor, ne permite să avem un cuvânt de spus asupra destinului nostru. Vorbirea din inimă creează o cale directă de înaltă frecvenţă care ocoleşte ego-ul şi merge direct în comportamentul nostru conştient. Alegând în mod conştient cele mai puternice cuvinte cu frecvenţe mai mari, creem armonie, echilibru şi bunăstare, iar experienţele noastre vor reflecta Bucurie şi Prosperitate. Propoziţiile care conţin nu, nu pot, nu este, nu există, niciodată, nu o să, nu pot să, nu voi putea, nu ar trebui, nu aş putea, nu sunt capabil(ă,) pot fi restructurate folosind cuvinte pozitive, clare şi de susţinere care promovează o frecvenţă care ne îmbunătăţesc bunăstarea interioară. Acest lucru va încuraja comportamente armonioase şi răspunsuri positive şi ne va transforma viaţa, dându-i un sens de împlinire şi recunoştinţă”, declară psihologul român Laura-Maria Cojocaru, preşedinte şi fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).

Psiholog: Cuvintele construiesc lumea din jurul nostru

Stabilirea obiectivelor dorite, presupune doar jumătate din ecuaţie. Practicarea alegerii conştiente este cheia deblocării puterii noastre depline de manifestare. Schimbarea activă şi conştientă a limbajului nostru comun de utilizare a cuvintelor va determina rezultatele dorite.

“Gândim, vorbim şi scriem folosind cuvinte. Cuvintele sunt elementele de bază ale vieţii noastre. Limbajul este incontestabil un cadou şi, ca singură specie care are acest instrument la dispoziţia noastră, avem responsabilitatea de a-l folosi în mod conştient. Este bine să alegem cuvinte care creează imaginea a ceea ce dorim să obţinem în viaţă. Conştiinţa colectivă sau starea de conştientizare care ne conectează pe toţi este determinată în primul rând de gândurile şi energia noastră. Haosul pe care îl vedem din exterior are originile în mintea noastră şi devine o realitate datorită acţiunilor pe care le-am întreprins în mod colectiv pe baza acestor gânduri. Când lucrăm împreună pentru a atinge un obiectiv comun şi coexistăm mai degrabă decât să concurăm, lumea noastră se va schimba. Dacă ne dorim o lume mai bună, este important ca ea să înceapă cu adevărat cu noi înşine”, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru, preşedinte şi fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).