Îl visezi pe fostul partener? Iată care sunt motivele!

Ți se întâmplă să-l visezi des pe fostul tău partener? Psihologii atrag atenția că tindem să visăm persoanele de care suntem sau am fost cândva legate emoțional. Totuși, visele despre acesta pot stârni stări de confuzie și neliniște și de aceea este bine să aflăm adevăratul motiv pentru care le avem.

image

Psihologul clinician specializat în relații Vijayeta Sinh susține că visele pe care le avem sunt un mod bun prin care ne putem analiza sentimentele, speranțele, fanteziile și chiar dorințele neîmplinite. Unele neîmpliniri pot fi inconștiente, acestea făcându-se resimțite de abia în cursul viselor. ,,Trebuie să acordăm atenție temei visului și nu neapărat conținutului acestora’’, susține psihologul clinician Sinh, potrivit verywellmind.com.

Visele despre fostul partener pot avea mai multe interpretări

Dacă îl visezi des pe fostul iubit poate însemna că ai stimă de sine scăzută, sentimente rănite sau speranțe de care nu ești conștient(ă) în mod direct. Totuși, nu există doar o singură cauză pentru care îl poți visa pe fostul, motivele ce stau în spatele acestui lucru putând să varieze de la o persoană la alta. În plus, contează foarte mult și în ce ipostaze îl visezi pe fostul, de exemplu un vis în care el este violent are o semnificație diferită față de un vis erotic. De asemenea, este bine de știut că visele despre fostul iubit nu sunt legate neapărat de următoarele motive, des răspândite:

1 Vrei să te împaci cu el.

2 Crezi că ești sortit să rămâi cu fostul(fosta).

3 Ești nefericit(ă) în noua ta relație.

4 Dorești să-ți înșeli actualul partener.

Păstrează un jurnal de vise

În cazul în care continui să-l visezi pe fostul partener pe o perioadă mai lungă de timp, cu toate că știi că ai trecut peste fosta relație, păstrează un jurnal de vise în care să-ți notezi cele mai importante aspect și idei care apar în timpul viselor. Astfel, va fi mai ușor să pui lucrurile cap la cap și să afli de ce tot continui să-l visezi pe fostul partner. De asemenea, dacă simți că situația de copleșește și te simți neliniștit(ă), nu ezita să ceri sprijin din partea familiei și ajutor specializat.

Anca-Teodora Popa