Ce spune despre tine modul în care scrii

Simpla ta semnătură, felul în care legi literele o” și s” de restul cuvântului sau spațiul pe care-l lași între litere te pot da de gol când vine vorba despre felul tău de-a fi.

image

Scrisul poate dezvălui multe aspecte despre personalitatea noastră. Foto: Shutterstock

Ești o persoană extrovertită sau una arogantă, cu tendința de-a ascunde adevărul? Suferi de anumite boli, precum hipertensiunea arterială sau schizofrenie, ori debordezi de energie? Grafologia, studiul scrisului de mână, poate indentifica exact aceste lucruri. Poate spune, cu o precizie surprinzătoare, detalii prea puțin cunoscute despre tine. E adevărat că nu este o știință exactă, însă trebuie luat în seamă un aspect important - până și tribunalele folosesc probele grafologice, pentru a descoperi cine a scris un anumit text. Așadar ce trăsături de personalitate ascunde scrisul tău?

Mărimea și înclinarea literelor

În primul rând, trebuie ținut seama de dimensiunea literelor pentru a determina genul de personalitate pe care-l ai. Cei care scriu mărunt sunt timizi, studioși și meticuloși, în schimb cei care folosesc litere mari, care ocupă mult spațiu, sunt mai deschiși, adoră să li se dea atenție. Scrisul mediu denotă o persoană care se poate adapta ușor.  

Atunci când lăsăm spații mai mari între cuvinte ne bucurăm de libertatea noastră și nu suportăm să stăm în aglomerații. Cei care scriu înghesuit nu se simt bine singuri și tind să invadeze spațiul altora. Dacă scrisul e înclinat spre dreapta, suntem deschiși unor experiențe noi și adorăm să cunoaștem oameni noi. Dacă scriem spre stânga, suntem niște oameni discreți, care țin la intimitatea noastră. Cei care scriu drept au o logică bună și sunt practici.

Bucle, liniuțe și scris apăsat 

Atunci când scriem literele „l” și „e” putem identifica mai multe detalii despre felul nostru de a fi. Dacă e o buclă mare, persoana care a scris-o este relaxată, spontană, deschisă la minte. Dacă bucla e mică, închisă, aveam de-a face cu cineva sceptic, care nu participă la multe activități și poate crea tensiuni în anumite cercuri. Dacă punctul de pe „i” sau liniuța de la „t” sunt departe de literă, persoana are imaginație bogată, dacă este aproape de literă, este organizată și empatică. Cei jucăuși vor face un cerculeț în loc de punct la „i” și „j”, iar leneșii vor pune punctul spre stânga. Liniuțele în loc de puncte denotă lipsa răbdării, o autocritică crescută. Liniuțele lungi la „t” le face cineva hotărât sau entuziast, dar și încăpățânat, în același timp.   

Citeşte şi: Grafoterapia sau vindecarea cu ajutorul scrisului

Cei care fac literele rotunjite sunt mai creativi, mai înclinați spre latura artistică, în timp ce literele mai drepte sunt semne de agresiune, dar și de inteligență peste medie. Când scrii „o” cu codiță înseamnă că ești vorbăreț și sociabil, iar când faci baza lui „s” rotunjită ții cont de părerile și doleanțele celor din jur. Dacă e, totuși, prea lată baza lui „s”, nu-ți asculți inima când vine vorba despre carieră sau orice alte activități importante. Cei care apasă când scriu, iau lucrurile în serios, te poți baza pe ei, dar nu răspund bine la critici. Cei care de-abia ating hârtia cu stiloul sau pixul sunt empatici și sensibili, dar fără prea multă vlagă. Cei care scriu repede sunt nerăbdători și nu suportă întârzierile, iar cei care scriu încet țin la ordine.

Secrete medicale

În ceea ce privește sănătatea, când cineva are hipertensiune arterială tinde să scrie întunecat și încărcat, iar cei cu schizofrenie schimbă înclinația scrisului de la dreapta la stânga sau invers fără să-și dea seama. Un scris care se schimbă vizibil până la capăt îi dă de gol pe mincinoși. Un semn al bolii Parkinson e scriul mic și înghesuit, cunoscut ca micrografie.

INFO

Dacă apeși destul de mult când scrii demonstrezi tuturor că ai multă energie de consumat.