Reţeta unei zile perfecte în 6 paşi
În fiecare dimineaţă, indiferent că este weekend, ţine cont de câteva reguli care te ajută să scapi de stres, îţi stimulează psihicul şi te încarcă cu energie bună.
1. Fă patul dimineaţa
Nu e o glumă. Acest mic ritual contribuie la crearea unui ambient calm şi plăcut în care îţi poţi desfăşura activităţile de dimineaţă. În plus, spune Gretchen Rubin, autorul cărţii „Proiectul Fericire“, dacă îţi faci patul imediat după trezire, scapi de una din grijile zilei.
2. Pregăteşte-ţi o gustare
Înainte să ieşi din casă, nu uita să iei cu tine o gustare sănătoasă. Fructe, alune fără ulei şi sare, un iaurt sau brânză săracă în grăsimi pot fi o alegere perfectă pentru gustarea de dimineaţă. Dacă ţi se face foame pe drum, în loc să cumperi un produs de fast-food consumă gustarea pregătită special pentru tine.
3. Pune lucrurile în ordine pe birou
Imediat ce ajungi la serviciu, eliberează biroul şi fă puţin curat în hârtii. Aruncă tot ce nu mai este folositor, ceşti de cafea sau pixuri uzate, pentru că îţi pot distrage atenţia de la lucru. Nu numai că vei avea un mediu de lucru curat şi ordonat, dar te vei putea concentra asupra sarcinilor de serviciu şi vei fi mai productiv.
4. Ascultă muzică
Numeroase studii ştiinţifice au arătat că muzica în timpul lucrului poate scădea tensiunea arterială, stresul şi îmbunătăţeşte starea de spirit. Alege melodii pe placul tău şi vei vedea că în scurt timp atitudinea ta posomorâtă va fi înlocuită cu una optimistă, iar ziua de lucru se va transforma într-una plăcută şi eficientă.
5. Miroase o lămâie
Un truc rapid care te ajută să scapi de griji şi care dă rezultate garantate este mirositul unei lămâi. Cercetătorii japonezi au descoperit că inhalatul linaloolului, prezent în lămâie, poate înlătura în câteva secunde proasta dispoziţie. Mai poţi încerca şi uleiul esenţial de busuioc şi de lavandă. Au acelaşi efect de reducere a stresului. 6. Ţine un jurnal cu mulţumiri
Da, exact aşa l-ai putea numi! Pentru că în jurnalul cu pricina trebuie să scrii zilnic pentru ce eşti tu recunoscător/oare. Trece orice lucru, fie el mărunt sau de mare importanţă. Trebuie să recunoaştem că, de cele mai multe ori ne trezim în discuţii despre capriciile vremii şi despre neajunsuri, şi uităm să apreciem cu adevărat ceea ce avem. Or mulţumirile ne ajută să conştientizăm că sunt şi lucruri frumoase în viaţă, iar acestea ne dau energie pozitivă.