Comprese cu miere, împotriva migrenelor

1 2 jpg jpeg

Durerile de cap ├«nso┼úite de grea┼ú─â ┼či v─ârs─âturi sunt semne clare de r─âceal─â sau astenie de toamn─â.

Dac─â, ├«n schimb, acestor simptome li se al─âtur─â ┼či tulbur─âri vizuale cu intoleran┼ú─â la lumin─â (fotofobie), la zgomot, sau st─âri de somnolen┼ú─â, de irascibilitate sau nervozitate, atunci diagnosticul poate fi de alt─â natur─â, cum ar fi spondiloze cervicale, afec┼úiuni ale vezicii biliare, afec┼úiuni endocrine sau chiar boli psihice.

Tratamentul durerilor de cap, indiferent de formele de manifestare, se aplic─â imediat dup─â stabilirea cauzei producerii acestora.

Odat─â stabilit─â cauza, se va ac┼úiona pentru tratarea afec┼úiunii de fond, prin metode fitoterapeutice, principalul scop fiind detoxifierea ├«ntregului organism. Tratamentul se continu─â cu o diet─â corespunz─âtoare, din care se elimin─â alimentele excitante: cafeaua, alcoolul ┼či tutunul.

Iată câteva remedii la îndemână împotriva durerilor de cap.

Durerile determinate de spasme musculare, produse de stres, conflicte psihice sau pozi┼úii inadecvate ale capului ├«┼či g─âsesc leacul ├«n compresele cu miere ┼či ulei de ienup─âr, aplicate local, pe frunte.

Durerile care apar ├«n puseuri, dar sunt persistente, se trateaz─â cu ulei de ienup─âr ┼či de ment─â, prin tampon─âri deasupra orbitelor ┼či pe t├ómple.

Durerile migrenoase, durerile pulsatorii, ├«nso┼úite de tulbur─âri de vedere, modific─âri de scaun, grea┼ú─â ┼či v─ârs─âturi, dispar cu ajutorul uleiului de roini┼ú─â, dar ┼či cu ulei de l─âm├óie.

Durerile acute, ├«n momentul apari┼úiei lor, se pot stopa cu ÔÇŁs─âcule┼úiÔÇŁ ghea┼ú─â sau ├«mpachet─âri cu gr├óu ├«ncol┼úit.

image