Aşa depistezi dacă o persoană are probleme psihice!

1 2 jpg jpeg

Pentru a putea afirma despre o persoană că are probleme psihice trebuie să o monitorizezi cu atenţie, doarece de cele mai multe ori acestea pot trece foarte uşor cu vederea. Însă chiar şi aşa există anumite simptome care ar trebui să îţi ridice un semn de întrebare despre sănătatea celor din jurul tău.

Şi nu ne referim aici la a auzi voci care nu există, acesta este clar un semn de afecţiune psihică, din categoria celor vizibile.

Sentimente contradictorii

2 jpg jpeg

Bolile psihice pot afecta judeca unui om, atât încât poate avea senzaţia că mereu este urmărită, controlată, şi poate manifesta sentimente confuze, contradictorii, prezentând adesea tulburări de comportament.

Trecerea cu uşurinţă de la o stare la alta este primul semn care trebuie să îţi dea serios de gândit cu privire la sănătatea mintală a celui din jurul tău.

Mai ales dacă observi că grija faţă de propria persoană nu mai reprezintă o prioritate pentru ea, atât din punct de vedere al igienei corporale cât şi al spaţiului locuit.

Afecţiunile psihice pot schimba lista de priorităţi, mai ales dacă apar şi tulburări ale somnului, ce împiedică persoana afecată să se odihnească noaptea. Somnul este atât medicament cât şi terapie pentru organismul uman şi nu numai.

Află cum să eviţi ca cineva să te manipuleze AICI

Schimbări alimentare

2 jpg jpeg

Schimbarea dietei brusc, predispoziţia spre a mânca absolut orice la orice oră sau dimpotriva lipsa apetitului, fluctuaţiile bruşte de greutate pot fi adesea un semnal al prezenţei bolilor mintale.

Lipsa atenţiei şi incapacitatea de a se concentra, sunt uneori tot o consecinţă a schimbărilor ce apar la nivel mintal. Astfel poţi observa cum persoana în cauză poate reacţiona diferit sau ciudat la orice înseamnă stimul extern, orice situaţie care ţie îţi poate părea banală, pentru persoana afectată poate deveni extrem de uşor o tragedie.

Nevoia de izolare

2 jpg jpeg

Da, în acest caz persoanele care aleg să se izoleze, să se menţină la distanţă de orice este clar că are o problemă, mai ales dacă până nu de mult era o persoană veselă, comunicativă şi destul de extrovertită.

Chiar şi lucrurile banale precum mersul la piaţă pentru persoanele afectate de probleme mintale poate deveni o corvoadă deoarece nu se pot concentra şi se pot confrunta cu temeri hilare precum călcatul de o maşină pe trecerea de pietoni, sau că îi va cădea un ghiveci în cap mergând pe stradă.

Diferite scenari rulează în minea lor, astfel că nevoie de izolare reprezintă singura soluţie salvatoare.

Repetarea obsesivă a anumitor acţiuni

Dacă până acum mai aveai un dubiu, acest simptom este cât se poate alarmant.

Şi ne referim la acţiuni precum spălatul pe mâini obsesiv, pieptănatul părului, deschiderea sertarelor sau verificarea uşilor ori a ferestrelor.

De asemenea temerea exagerată de anumite obiecte, senzaţia că pereţii se prăbuşeşc, spaţiul se micşorează, senzaţia acută de claustrofobie în spaţiile libere.