Fiecare dintre noi avem frici în viaţa noastră. Unele mai mici, altele mai mari, iar în cazuri mai grave, chiar fobii şi atacuri de panică. Acestea ne bântuie viaţa din copilărie până la bătrâneţe şi ne influenţează enorm de mult comportamentul, personalitatea şi relaţiile cu lumea din jurul nostru.

Cele mai frecvente frici şi fobii sunt: teama de vorbit în public, frica de zbor, frica de spaţii deschise sau de spaţii închise (claustrofobie), frica de înalţime, fobia de paianjeni, de şerpi, etc.

Specialiştii de la Asociaţia Română de Hipnoză folosesc o metodă eficientă şi foarte rapidă de a scăpa de aceste temeri, care sunt foarte dăunătoare pentru dezvoltarea noastră psihică şi mentală. Regresia Hipnotică este o metodă revoluţionară cu ajutorul căreia putem să mergem înapoi, în trecutul nostru, şi să aflăm cauza principală a problemei cu care ne confruntăm.

Regresia Hipnotică conţine numeroase tehnici, iar una dintre acestea, extrem de simplu de utilizat chiar şi fără ajutorul cuiva, se numeşte Linia Timpului. Odată descoperită cauza, prin această tehnică – cu sau fără inducţie hipnotică – o putem descărca emoţional, iar în numai 10 minute fobia noastră a dispărut ca prin minune.

Într-o prezentare susţinută recent la Oradea de către Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză, acesta a folosit tehnica Linia Timpului cu Diana, o studentă de 22 ani, care se confrunta cu o puternică fobie de şerpi. În numai 10 minute, specialistul în hipnoterapie a reuşit să identifice cauza principală pentru care tânăra a dezvoltat această fobie şi să o ajute să scape de această povară.

“Iniţial, am vrut să mă asigur că reacţia sa este într-adevăr una puternică şi m-am jucat puţin cu imaginaţia ei pentru asta. I-am sugerat că are la picioare un şarpe. A avut un răspuns clar şi instant, ceea ce mi-a indicat că, într-adevăr, are o emoţie negativă foarte puternică faţă de şerpi. Am început apoi să lucrăm şi să ne jucăm cu Linia Timpului şi am găsit destul de rapid cauza fobiei sale, care s-a întipărit în subconştientul său, în copilarie. Cum se întâmplă de foarte multe ori atunci când faci o regresie hipnotică, simpla descoperire a momentului când această frică de şerpi s-a instaurat în viaţa ei, a fost suficient pentru a o descărca. Am început să port o discuţie simplă cu Diana şi am creat un alt răspuns la acel stimul (şarpele), după care am încheiat şedinţa. Totul a durat fix 10 minute, iar problema ei a dispărut pentru totdeauna”, explică Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Care sunt paşii pe care trebuie să-i urmăm pentru a scăpa de fobie?

Paşii sunt relativ simpli şi accesibili oricui. Pentru a te ajuta şi a-i aplica cât mai bine, urmăreşte demonstraţia şi apoi practică şi tu pentru a scăpa de cea mai mare teamă din viaţa ta.

1) Vizualizează Linia Timpului. Află sau imaginează-ţi unde se află Trecutul şi Viitorul, tău şi trage o linie între ele. Nu este obligatoriu ca linia să fie dreaptă;
2) Descoperă atributele Liniei Timpului: grosime, culoare, etc.;
3) În mintea ta, ridică-te la 2-3 metri deasupra liniei şi menţine vie problema pe care vrei să o rezolvi;
4) Priveşte către trecut şi pluteşte înapoi până descoperi cauza problemei;
5) Identifică detalii legate de cauza care a condus la apariţia acestei probleme în viaţa ta;
6) Recadrează acest moment. Priveşte întreaga situaţie din alt unghi, din altă perspectivă;
7) Revino înapoi în prezent;
8) Bucură-te de rezultat.