Conteaz─â sau nu m─ârimea? R─âspunsul te va uimi

1 2 jpg jpeg

Sexualitatea este un lucru firesc, natural. Cu toate acestea, nu am dep─â┼čit anumite tabuuri ┼či avem re┼úineri s─â vorbim despre rela┼úia noastr─â intim─â. Un teren fertil pentru tot felul de mituri, a c─âror veridicitate e greu de stabilit. Noi am adunat c├óteva dintre cele mai r─âsp├óndite ┼či am ├«ncercat s─â afl─âm dac─â sunt sau nu adev─ârate.

M─ârimea conteaz─â. FALS

ÔÇ×Nu, nu m─ârimea conteaz─âÔÇŁ, spune psihoterapeutul Adina Demian. Potrivit speciali┼čtilor, nu m─ârimea penisului este determinant─â pentru ob┼úinerea satisfac┼úiei dorite, ci atitudinea partenerilor, comunicarea deschis─â pe aceast─â tem─â, implicarea ┼či securizarea emo┼úional─â. ÔÇ×O femeie poate fi satisf─âcut─â ┼či cu un penis a c─ârui m─ârime este de 9 centimetri. E┼čecurile provin, mai degrab─â, dintr-o atitudine neadecvat─â (centrarea prea mare pe sine sau, dimpotriv─â, pe nevoile partenerei, o preocupare prea mare fa┼ú─â de felul cum e┼čti perceput de partener─â, teama de e┼čec, lipsa siguran┼úei de sine)ÔÇť, afirm─â psihologul.

Nu exist─â pl─âcere f─âr─â orgasm. FALS

La b─ârba┼úi, pl─âcerea, orgasmul ┼či ejacularea nu sunt neap─ârat legate. Astfel, un b─ârbat poate ejacula f─âr─â a avea orgasm, dar poate sim┼úi o pl─âcere intens─â f─âr─â a fi ejaculat. ├Än acela┼či mod, la femei bucuria poate s─â apar─â ┼či f─âr─â a exista orgasm. Prin urmare, putem avea o sexualitate intens─â ┼či dac─â nu ajungem, ├«n mod sistematic, la orgasm. Nu este vorba despre performan┼ú─â ├«n acest sens, ci mai degrab─â de mai mul┼úi parametri: dorin┼úa, renun┼úarea, ├«ncrederea ├«n cel─âlalt, stima de sine. Pl─âcerea se ├«nt├ómpl─â ┼či ├«n mintea noastr─â.

Tulbur─ârile sexuale pot fi tratate cu medicamente. ADEV─éRAT ┼×I FALS

Exist─â medicamente care permit, de exemplu, revenirea unei erec┼úii la b─ârbat sau ob┼úinerea unei mai bune lubrifieri a vaginului, la femeie. Cu toate acestea, sexualitatea nu este doar o chestiune de mecanic─â trupeasc─â, ci o experien┼ú─â complex─â, ├«n care mul┼úi factori joac─â un rol important: dorin┼úa, s─ân─âtatea, sentimentele... Dar ┼či unele boli sau anumite tratamente medicale pot duce la tulbur─âri sexuale. Cel mai bine este s─â discu┼úi cu partenerul ┼či cu medicul, pentru a lua ├«n considerare cea mai bun─â solu┼úie.

Într-un cuplu stabil, masturbarea nu se mai practică. FALS

Masturbarea nu este rezervat─â pl─âcerii solitare. Poate exista ┼či ├«n interiorul unui cuplu, partenerii m├óng├óindu-se unul pe altul sau fiecare ├«n parte. Masturbarea ├«l poate ajuta, de asemenea, pe fiecare dintre parteneri s─â-┼či cunoasc─â mai bine corpul. Dar nu exist─â nicio regul─â ├«n aceast─â chestiune: unii o practic─â intens, ├«n timp ce al┼úii nu simt nevoia s─â o fac─â.

Po┼úi face sex ┼či ├«n timpul sarcinii. ADEV─éRAT

Dac─â sarcina evolueaz─â normal ┼či nu exist─â contraindica┼úii sau riscuri pentru copil, se poate face sex ├«n orice stadiu al sarcinii. Uneori, femeile pot fi mai obosite ├«n primul trimestru, iar tulbur─ârile hormonale care se produc le pot diminua libidoul. ├Än trimestrul al doilea, ├«n general, totul reintr─â ├«ntr-o anumit─â normalitate. ├Än cel de al treilea, schimb─ârile corporale pot produce un anumit disconfort ├«n g─âsirea unor pozi┼úii comode. Dar este suficient ca partenerii s─â se adapteze ┼či s─â aleag─â pozi┼úiile adecvate.

Actul sexual trebuie s─â dureze mult, pentru a fi reu┼čit. FALS

ÔÇ×Poate ve┼úi fi surprin┼či, dar un act sexual satisf─âc─âtor dureaz─â, ├«n general, 13-15 minute cu tot cu preludiu. Focusarea noastr─â e gre┼čit ├«ndreptat─â spre durat─â. Calitatea conteaz─âÔÇŁ, spune psihoterapeutul Adina Demian. Actul sexual nu este o competi┼úie, ├«n care conteaz─â performan┼úa.

Bărbaţii au mai multă nevoie de sex decât femeile. FALS

Nu exist─â niciun argument care s─â demonstreze acest lucru. Libidoul depinde de mul┼úi factori, la ambele sexe. Starea de spirit, oboseala ┼či stresul pot s─â reduc─â reduc apetitul sexual ┼či s─â produc─â schimb─âri hormonale at├ót la femei, c├ót ┼či la b─ârba┼úi.

La fel ca ├«n majoritatea domeniilor, ┼či ├«n domeniul sexualit─â┼úii s-au format, ├«n timp, mai multe mituri. Aceste mituri, transmise de la o genera┼úie la alta, uneori modificate pe alocuri, alteori ├«n stare autentic─â, au format ┼či formeaz─â ├«n continuare constr├óngeri ┼či st─âri nemul┼úumitoare, inhibitoare, celor care cred ├«n ele. V─â sugerez s─â nu v─â l─âsa┼úi influen┼úa┼úi de aceste mituri.

Da┼úi-v─â voie s─â sim┼úi┼úi natural, s─â tr─âi┼úi din plin ceea ce face┼úi ├«n acel moment, l─âsa┼úi-v─â mintea s─â ia o pauz─â ┼či pune┼úi-v─â la treab─â puterea sim┼úurilor, pentru a v─â bucura cu adev─ârat de experien┼ú─â. Explora┼úi-v─â sexualitatea autentic ┼či bucura┼úi-v─â c─â o ave┼úi, eliber├óndu-v─â mintea de mituri inhibitorii.