S-a tot vorbit despre faimosul punct G, dar specialiştii au descoperit o altă regiune anatomică la femei care le oferă urmaşelor Evei plăceri intense dacă este stimulată.

Câţiva specialişti - endocrinologi şi sexologi - de la Universitatea Tor Vergata din Roma, Italia, au pus la îndoială existenţa celebrului punct G, despre care se spune că este “piscul” plăcerii feminine. În schimb, specialiştii au descoperit o altă regiune asociată cu plăcerea sexuală supremă în cazul femeilor.

 

Iată unde se află!

 

Numită aria CUV, aceasta zonă include clitorisul, vaginul şi uretra, complexul fiind descris drept „o structură extrem de dinamică şi senzitivă“ care are legătură inclusiv cu uterul (uterul se contractă în timpul orgasmului).

Echipa de specialişti a ajuns la concluzia că orgasmul poate fi indus atunci când această arie CUV este stimulată intens în timpul penetrării. “Acum ştim că avem de-a face cu o zonă mult mai vastă şi mai complexă decât un fantasmagoric punct G. Sper ca discuţiile interminabile despre existenţa punctului G să se oprească din acest moment”, a precizat Jannini.

Profesorul endocrinolog Emmanuele A. Jannini a declarat că teoria punctului G, promovată în 1950 de ginecolgul german Ernst Grafenberg, este mult prea simplistă. Specialistul a subliniat că progresul din tehnologia medicală a permis o analizare mai amănunţită şi mult mai edificatoare a ceea ce se întâmplă în diversele zone ale aparatului reproducător feminin în timpul activităţii sexuale.

 

Citeşte şi: Cum îţi dai seama dacă o femeie a avut orgasm sau nu