Sexul oral: câte femei îl preferă cu adevărat

Una dintre practicile preferate ale bărbaţilor în dormitor este sexul oral. În timp ce unele dintre femei îl preferă cu adevărat, altele îl pun în practică pentru a-i face pe plac partenerului.

image

Multe femei fac sex oral pentru a-i face pe plac partenerului. Foto: Shutterstock

Bărbaţii adoră „proba” orală din mai multe motive. În primul rând, sunt excitaţi de ceea ce simt şi văd şi de aceea îşi privesc intens partenera în acest moment. De asemenea, se creează mai multă intimitate între cei doi.  

În timp ce bărbaţii sunt extaziaţi de sexul oral, femeile îl fac mai ales pentru a-şi face partenerul să se simtă bine.

Câte îl fac din plăcere şi câte din obligaţie

Un studiu efectuat de specialiştii din cadrul Departamentului de Psihologie de la Universitatea din Guelph, Canada, la care au participat 500 de femei, a arătat că 60% dintre ele acceptă să îi facă sex oral partenerului, chiar dacă relaţia lor este la început.

Doar 28% dintre femei au declarat că fac sex oral de plăcere; peste 50% au declarat că este „oarecum plăcut” şi 17% au mărturisit că nu acceptă să facă sex oral.

De ce unele femei nu acceptă sexul oral

Potrivit psihologului Jessica Wood, studiul arată că multe femei fac sex oral din obligaţie şi le oferă acest lucru partnerilor pentru că speră că astfel vor avea o relaţie de cuplu împlinită.

Psihologul a oferit câteva motive pentru care femeile ar putea să nu dorească să facă sex oral sau pentru care acceptă să facă acest lucru doar din obligaţie.

De exemplu, femeia este percepută ca fiind cea care oferă plăcere bărbatului, iar el ca cel care primeşte. Acest aspect le-ar deranja pe multe dintre femei, care ajung să se simtă presate să facă sex oral, explică psihologul Jessica Wood.

Un alt motiv ar fi că multe femei se simt nesigure de perfomanţele lor şi au nevoie ca partenerii să le asigure că se descurcă bine la acest capitol.

Când este vorba de începutul unei relaţii, femeile ar putea considera că este mult prea devreme să-i ofere sex oral partenerului, pentru că îl consideră un act foarte intim, pe care îl rezervă bărbatului cu care decid să aibă o relaţie de lungă durată. Acest aspect a fost confirmat de un alt sudiu care a arătat că atât bărbaţii, cât şi femeile sunt dispuşi să facă sex oral cu un partener stabil.

Un alt motiv ar fi lipsa reciprocităţii în ceea ce priveşte sexul oral, atunci când ele acceptă să ofere, dar partenerii nu le întorc favoarea sexuală. Cercetarea a arătat că numai 52% dintre bărbaţi au facut sex oral la ultima lor întâlnire, în comparaţie cu 60% din femei. De asemenea, când partenerii le oferă sex oral la rândul lor, femeile sunt mai dispuse să facă acelaşi lucru. Rezultatele cercetării au mai arătat că femeile ai căror parteneri le ofereau în mod regulat sex oral găseau la rândul lor mai plăcut să facă sex oral, în comparaţie cu femeile ai căror parteneri nu acceptau să facă sex oral.

Citeşte şi: Cum comunici eficient în dormitor. Sfaturi de la un expert