Vrei sex cu scântei? Află momentul ideal din zi pentru asta!

Când vine vorba despre viața initimă, lucrurile nu funcționează întotdeauna cu planificări, iar factorul surpriză este important. Totuși, cercetătorii au pus sub lupă comportamentul sexual și au ajuns la niște concluzii pe care este bine să le știm.

cuplu sex jpg

Sexul poate fi și rutină, nu doar pasiune, iar acest lucru nu este neapărat rău, spun specialiștii. Foto: Shutterstock

În mod surprinzător, un studiu din 2018, publicat în revista americană „Frontiers in Psychology” a relevat faptul că, din păcate, femeile și bărbații au cel mai ridicat libido în momente diferite ale zile. Femeile sunt pline de dorință seara, în timp ce bărbații sunt puși pe jar dimineața. Iar acest lucru aduce cu el o provocare pentru culpluri, fiindcă unul dintre parteneri nu este pe cea mai înaltă frecvență, indiferent de momentul în care are loc actul sexual, ci trebuie adus până acolo, de partener.

Și, statistic vorbind, femeile au câștig de cauză pentru că, cele mai multe raporturi intime au loc între 9 seara și miezul nopții,

Autorul cărții „The Sleep Doctor” și „ Sex at bedtime is not bad”, medicul Michael Breus,  spune că atunci când ești epuizat din cauza lucrurilor de peste zi, sunt totuși puține șanse să ai parte de sex memobrabil. Cu toate acestea, dacă găsești energies ă o faci, nu este rău. Iar părerea doctorului Breus este completată de a sexologului Lisa Thomas, care precizează că pentru foarte mulți oameni, a face sex este un mijloc de calmare și de eliberare de stresul acumulat de-a lungul zilei. Prin faptul că induce relaxare și aduce un somn odihnitor, multe cupluri vechi, care nu mai ard neapărat de pasiune, fac sex seara la culcare, mai degrabă din rutină și cu acest scop.

Însă, când vine vorba de pasiune, amândoi specialiștii sunt de acord că apare mai ales după somn, dar nu neapărat dimineața. Poate fi și un somn scurt de după-amiază, în vacanțe. Și există și o explicație pentru acest lucru: în timp ce ne odihnim, corpul se recuperează și își reface rezervele de substanțe necesare funcționării optime, inclusiv pe cele de hormoni implicați în creșterea libidoului și a menținerii actului sexual.

Așadar, sexul de dimineață pare să fie ideal, dar nu și pentru cei care trebuie să se grăbească spre serviciu sau să-și ducă micuții la școală. Prin urmare, momentul potrivit pentru sexul cu scântei trebuie să cumuleze doi factori importanți: să fiți amândoi la fel de bine odihniți și să nu aveți presiunea unor lucruri urgente de rezolvat, care v-ar putea strica cheful.

Dr. Breus face și precizarea că nu ar trebui să avem așteptări nerealiste, ca fiecare partidă de sex să fie ideală și la momentul perfect „Cuplurile fac sex și pentru a se detensiona, pentru a se reconecta unul cu celălat, pentru a se distra”, precizează specialistul, nu doar pentru că simt o explozie de pasiune.

Citește și Cum să nu te îngrași când faci vacanța la all inclusive, 3 reguli de la o blogeriță care arată super!