Ce avantaje au cei care îşi încep viaţa sexuală după 19 ani

„Prima dată” este o experienţă pe care fiecare o trăieşte diferit. Indiferent dacă a fost vorba de ceva plăcut sau nu, fiecare îşi va aminti mereu primul contact intim, care chiar poate influenţa viaţa sexuală şi relaţiile sociale la maturitate. Există însă întrebări legate de vârsta potrivită de începere a vieţii sexuale.

image

Foto: Shutterstock

Prima experienţă sexuală mai ales în cazul fetelor este şi o importantă sursă de stres pentru părinţi, mai ales că poate părea dificil de discutat despre acest aspect cu propriul copil. În ceea ce priveşte trecerea de la virginitate la etapa următoare, este bine ca toţi tinerii să cunoască măsurile de protecţie atât împotriva bolilor cu transmitere sexuală, cât şi împotriva unei sarcini.

Când vine vorba de vârsta primului contact sexual, este bine ca atât fetele, cât şi băieţii să facă primul pas atunci când se simt dezvoltaţi din punct de vedere emoţional. Pierderea virginităţii nu trebuie nicidecum grăbită, de pildă, la presiunea partenerului sau a anurajului.

Citeşte şi: Ce trebuie să ştii despre primul contact sexual

După 19 ani - viaţă socială mai bună

Specialiştii au arătat că există o legătură între vârsta la care avem primul raport sexual şi dezvoltarea emoţională şi socială ulterioară, informează huffingtonpost.fr. În urma unui studiu s-a constatat că pierderea virginităţii după vârsta de 19 ani permite o mai bună dezvoltare, o probabilitate mai mare de a fi fericit în cuplu şi de obţinere a reuşitei în viaţă.

Pentru a ajunge la această concluzie oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas au monitorizat 1.659 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani. Tinerii au fost împărţiţi în trei grupe - cei care şi-au pierdut virginitatea la 15 ani, alta cu cei care au avut primul contact sexual între 15 şi 19 ani, iar cea de-a treia a cuprins tinerii care şi-au început viaţa intimă după 19 ani. Concluzia a fost că persoanele care au devenit active sexual după vârsta de 19 ani au avut relaţii sociale mai bune.

Prof. Paigie Hargen, coordonatoarea cercetării, are şi explicaţii pentru aceste rezultate. Potrivit specialistei, persoanele care îşi încep târziu viaţa sexuală au ca element comun lipsa încrederii în sine. Prin urmare, sunt mai selective, doresc să stabilească legături mai profunde şi autentice, pentru a găsi persoana potrivită.

Citeşte şi: Primul control ginecologic, indicat după începerea vieţii sexuale