Problema sexuală pe care multe cupluri o au. Cum o depăşeşti

Pe cât de normală, pe atât de supărătoare poate fi frustrarea sexuală. Li se întâmplă multora și, spre încântarea tuturor cuplurilor, există mai multe metode prin care putem scăpa de ea.

image

Frustrarea sexuală apare atunci când nu obținem ceea ce ne dorim în dormitor. Este absolut normală și li se întâmplă, din când în când, și adulților cu o dorință sexuală cât se poate de sănătoasă. Însă, pentru a nu pune în pericol relația, trebuie făcut ceva, pentru că frustrarea sexuală te poate aduce în pragul nebuniei și a divorțului, dacă nu acționezi în vreun fel ca să scapi de ea. Ce ai de făcut?

Află de ce apare

În primul rând, trebuie să descoperi de unde vine această frustrare sexuală. Nu ai parte de destulă acțiune între așternuturi, nu te mai simți conectat emoțional la partener? E posibil ca tu să ai mai mult chef de sex decât jumătatea ta, iar motivele pentru care partenerul nu e la fel de interesat ca tine ține de nivelul de stres din viața acestuia. Copiii îi consumă mare parte din timp și energie, serviciul e tot solicitant sau incertitudinea trăită în ziua de azi îl face să nu-și mai dorească la fel de multe momente în doi? După prea multe refuzuri din partea celui de lângă tine, e perfect normal să te frustrezi. Pericolul e să nu se ajungă la învinovățiri, sentimente de rușine și acuze grave. Pentru că o fi frustrarea sexuală o manifestare a unei lipse fizice, dar îți poate afecta calitatea întregii vieți mai mult decât te-ai putea gândi vreodată. Și oricum nu contează numai frecvența actului sexual, ci și compatibilitatea dintre voi. Degeaba plănuiți o cină romantică, urmată de clipe de vis în spatele ușilor închise, dacă nu te simți bine în momentele voastre de maximă tandrețe.     

Ce e de făcut?

E recomandat să privești situația și din perspectiva partenerului tău. Poate că nervozitatea ta, faptul că-ți verși nervii pe oricine e în preajma ta nu-l ajută pe cel de lângă tine să se relaxeze în compania ta. Încearcă să îți ții sub control temperamentul, să nu explodezi la fiecare problemă apărută, pentru a nu da naștere altor momente critice în relația voastră. Apoi poartă o discuție cu partenerul tău, fă-ți cunoscute sentimentele și întreabă ce simte și jumătatea ta. Apropiați-vă ca la început, când nu vă cunoșteați și țineați cont de reacția celuilalt, nu vă doreați să faceți o impresie proastă, să deranjeți în vreun fel. Pas cu pas, vorbind și ascultând ce are de spus celălalt, veți ajunge să vă reconectați, să restabiliți acea legătură specială care vă definea până mai ieri. Evident că nu se fac minuni de pe-o noapte pe alta. E novoie de puțin timp pentru a reveni la libidoul vostru obișnuit.

În încercarea voastră de-a scăpa de frustrarea sexuală, puteți face câteva exerciții fizice pentru a vă elibera de energia negativă. Meditația sau ascultarea unei muzici calmante poate ajuta la relaxare, explorarea corpului celuilalt în tihnă, fără grabă și presiune să ajungeți cât mai repede la orgasm. Nu excludeți masturbarea, care vă poate detensiona pe loc. În restul orelor petrecute împreună sau chiar individual, fă-ți timp pentru activități plăcute, nu uita de hobby-urile tale în tot acest proces. Dacă faci ceva ce-ți place, poate îți întrebi și partenerul să participe. Cine știe cum vă poate apropia gătitul împreună sau urmărirea filmului preferat?!  

În concluzie, cu toții putem experimentăm frustrarea sexuală din când în când. Ține de noi să încercăm să scăpăm de ea comunicând calm și deschis cu partenerul, fără să punem presiune pe vreo performață sexuală.