Îţi cade părul? Iată care pot fi cauzele!

Mai ales femeile se confruntă cu căderea părului, 40% dintre ele având această problemă. Există numeroase cauze ale acestui lucru, iar una dintre ele este chiar infecţia cu noul coronavirus. Iată care sunt cele mai frecvente cauze!

image

Stresul

Fie că ești într-o relație nepotrivită sau că ai un job solicitant, stresul îți poate afecta sănătatea părului. Cu cât ești mai stresată, cu atât nivelul de testosteron crește și afectează ciclul de creștere al părului, iar căderea părului se menține atâta vreme cât stresul rămâne ridicat. De aceea, alege metode de relaxare, cum ar fi plimbările în natură sau prin parc.

 O naștere recentă

În timpul sarcinii, te bucuri de o podoabă capilară superbă, dar  mai apoi, după naștere, situația se schimbă. Știai că peste 75% dintre proaspetele mămici se confruntă cu căderea părului? Cauza principală? Dezechilibrul hormonal.

Subțierea părului este o problemă uzuală pentru mame la aproximativ 3-4 luni după naștere și poate să dureze până la 1 an. Cere sfatul medicului; suplimentele alimentare pot fi de ajutor.

Suferi de anemie

Anemia feriprivă se traduce printr-un deficit de fier. Pe lângă căderea părului, te poți confrunta cu stări de oboseală, dureri de cap, senzația de slăbire severă. Medicul îţi poate recomanda supliment de fier şi vitaminele B9 şi B12.

COVID-19

Un efect al infecţiei cu noul coronavirus este şi căderea părului. La aceasta se adaugă şi stresul asociat bolii. Căderea părului asociată COVID-19 este temporară. Asigură-te că ai o dietă echilibrată, cu alimente care conţin fier şi proteine, precum şi vitamine. 

 Suferi de alopecie androgenică

Una dintre cele mai comune cauze ale căderii părului este alopecia androgenică, o afecțiune genetică. Aceasta își arată primele semne în adolescență și începe prin rărirea părului în zona tâmplelor. Doctorul îți poate sugera soluțiile și planul de tratament pentru a combate această afecțiune.

Citeşte şi: Cât păr este normal să ne cadă zilnic?

Îţi prinzi părul prea strâns

Deși este cel mai ușor să-ți prinzi părul în coadă, acest obicei îți poate afecta sănătatea părului. Dacă simți că te doare scalpul, atunci părul este prea strâns și te poți confrunta ulterior cu alopecia de tracțiune. Limitează timpul de purtare a părului prins.

Dieta dezechilibrată

Multe dintre femei se confruntă cu căderea părului din cauza dietei inadecvate. Asigură-te că îți procuri toți nutrienții esențiali pentru un păr sănătos. Consumă cel puțin 120 g de proteine la micul dejun și prânz, proteine pe care le poți lua din ouă, pește, carne de pui, nuci și legume. Ideal este să consumi atât proteină animală, cât și vegetală.

Citeşte şi: Ce ar trebui să conţină masca pentru un păr frumos

Boli ale tiroidei

Dacă ai o tiroidă hiper sau hipoactivă se pot produce schimbări drastice, iar acestea sunt vizibile prin fluctuațiile de greutate, piele uscată și palidă. Dar acestea nu sunt singurele simptome, ci și subțierea firului de păr.

Ce să faci? Analize și să consulți un medic endocrinolog. Cere-i medicului o analiză de sânge prin care să vezi dacă există sau nu probleme de tiroidă. Cu prescripția medicală potrivită, nivelul hormonal poate reveni la normal.

Surse agresive de căldură

Folosirea excesivă a instrumentelor de coafat pe bază de căldură poate cauza căderea părului, pentru că îți afectează atât aspectul firului de păr, ci și foliculii.

Scăderea extremă în greutate

O scădere sănătoasă în greutate se face treptat, în caz contrar, ea reprezintă o traumă pentru organism.

Ce să faci?  Alege calea cea mai blândă pentru organismul tău, astfel încât să nu îl pui în pericol.