Ce ar trebui să conţină masca pentru un păr frumos

1 2 jpg jpeg

Îţi plac modelele din reclamele de la produsele destinate îngrijirii podoabei capilare? Dacă genetic vorbind, nu eşti posesorul unei păr bogat, nu-ţi rămâne decât să ai grijă să fie hrănit corespunzător şi hidratat.

Produsele care îţi promit că vei obţine un păr extraordinar de frumos se referă în mare parte la aspectul lui şi nu la desime.

În plus, părul este expus zilnic la factori care favorizează un anumit grad de deteriorare, şi aici ne referim la sport, la purtarea accesoriilor precum căciuli, expunerea la temperaturi extreme, prinderea doar într-un anumit fel.

Şi părul tău are nevoie de vitamine, de nutrimenţi de calitate care să îl hrănească în profunzime pentru a-l menţine sănătos.

Secretul constă într-un mix ce cuprinde alimentaţie sănătoasă, odihnă, echilibru hormonal şi ritualul zilnic de îngrijire.

Secretele îngrijirii părului

1 2 jpg jpeg

Unul dintre secretele ce îţi poate salva părul este acela să-ţi usuci cât mai des posibil părul fără a te folosi de foehn.

Înfăşoară-l într-un prosop din bumbac şi lasă-l aşa până se zvântă.

În cazul în care trebuie neaparat să ieşi din casă după ce te-ai spălat pe cap, alege să îţi usuci părul folosind un aer rece de la foehn.

Obişnuieşte să foloseşti balsmul de păr doar o dată la două spălări, în felul acesta nu vei suprasolicita sau încărca firul de păr, iar dacă nu poţi să stai fără balsam alege măcar să îl aplici doar spre vârfuri, nu şi la rădăcină.

Dacă trebuie să mergi la pişcină ai grijă să îţi umezeşti părul cu apă minerală înainte de a intra în apă, în felul acesta firul tău de păr va absorbi mult mai greu clorul din apă.

Şi nu în ultimul rând, nu uita ca odată la două luni cel târziu să apelezi la un specialist să îţi taie vârfurile.

Un păr îngrijit corespunzător se va vedea mult mai frumos şi va creşte mult mai repede.

De asemenea nu uita să îl piepteni zilnic, în felul acesta vei contribui la stimularea circulaţiei sangvine la nivelul scalpului.

Află care sunt beneficiile infuziei de gălbenele AICI

Masca pentru un păr de invidiat

1 2 jpg jpeg

Pentru a te bucura de o poboabă capilară sănătoasă şi frumoasă ai nevoie să amesteci 3 ingrediente şi anume 1 rădăcină de ghimbir, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de miere. Rade rădăcina de ghimbir şi apoi stoarce-i zeama, în zeamă adaugă apoi mierea şi uleiul de măsline şi amestecă bine.

Ceea ce obţii trebuie să aplici apoi la rădăcina părului proaspăt spălat şi să laşi în jur de 40 de minute să acţioneze.

Apoi spală părul aşa cum o faci de obicei şi lasă-l în prosop să se usuce.

Nu îl pieptăna niciodată când acesta este ud şi nici nu îi băga produse precum fixativ sau spumă până când acesta nu se usucă complet.

Atunci cînd ninge sau când plouă încearcă pe cât posibil să îţi protejezi părul cu o eşarfă.