Motive ca și bărbații să-și perieze părul!

Ajută la păstrarea podoabei capilare, face masaj scalpului îmbunatățindu-i sănătatea și aranjează frumos firele de păr. De aceea, peria de păr nu ar trebui să fie folosită doar de către femei, scrie revista GQ

image

Legă periatul părului de rutina ta de duș. Foto: Shutterstock

Dacă ai părul lung, atunci este mult mai comod să te periezi. Previi uscarea vârfurilor, ajuți foliculii de păr să rămâna activi și sănătoși și previi încâlcirea care poate duce la ruperea firelor.

Distribuie sebumul

Părul periapt arată îngrijit, iar acest lucru se datorează, în mare parte faptului că sebumul hrănitor, natural al scalpului ajunge pe întreaga lungime a firelor. În mod natural, el nu ajunge până la vârfuri. Deoarece peria ajută la distribuirea acelor uleiuri, veți evita multitudinea de probleme care apar din cauza firelor prea uscate: ruperea, încrețirea, vârfurile despicate și rădăcinile prea grase. În plus, conferă părului o strălucire sănătoasă.

Stimulează scalpul și întărește foliculii

La fel ca un masaj al scalpului, periile stimulează capilarele din scalp și favorizează schimburile nutritive realizate de circulația sanguine în zonă. Acest lucru mărește furnizarea de oxigen și nutrienți către foliculi, ceea ce întărește rădăcina părului și stimulează creșterea. Așadar, periajul zilnic vă poate ajuta să aveți un păr mai puternic, cu un aspect mai viguros.  

Nu-ți mai cade păr peste tot

Pierzi între 50 și 100 de fire de păr pe zi și firele căzute sunt mult mai ușor de observat când părul tău este mai lung. În loc să le găsești în bucătărie, pe lenjeria de pat și în scurgerea băii, mai bine le elimini prin periaj, dimineața și seara. Periajul nu provoacă cădere prematură, în schimb, antrenează acele fire de păr care erau gata să cadă. Aceste fire vor crește iarăși, în câteva luni.

Când și cât de des?

Dacă vrei să creezi o rutină a periajului părului, atunci ar trebui să faci acest lucru măcar o data pe zi, dimineața. Totuși, mai simplu este să ții cont de momentul din zi în care îți faci duș. Dacă faci acest lucru dimineața, atunci și periajul ar trebui să fie făcut tot atunci, dar după ce-ți usuci părul. Dacă ți-l faci seara, atunci acela este și momentul bun pentru periaj. Dacă îți faci dus de două ori pe zi, periatul ar trebui să aibă loc tot de două ori pe zi, dar, atenție, pe părul uscat, care este mult mai rezistent decât părul ud.

Citește și Ce semne există că îți sabotezi viața sentimentală