Cât de des trebuie schimbat aparatul de ras. Ce rişti dacă nu faci asta

Aparatul de ras este unul dintre cele mai folosite produse de îngrijire, mai ales pentru că te scapă de firele inestetice într-un timp foarte scurt, spre deosebire de alte metode de epilare precum ceara. Totuși, trebuie să știi că acest produs nu are o durată de viață nelimitată și trebuie schimbat la un anumit interval de timp, pentru a nu produce iritații sau alte neplăceri.

image

Foto: Shutterstock

Un aparat de ras vechi poate cauza infecții bacteriene sau fungice

Aparatele de ras constituie mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a fungilor pentru că se află de obicei în medii calde și umede, cel mai adesea în baie, atrage atenţia medicul specialist dermatolog Lauren Ploch din SUA, informează livestrong.com. Cu cât aparatul este mai vechi cu atât crește probabilitatea de apariție a bacteriilor și fungilor. ,,Acest lucru, combinat cu riscul crescut de a te tăia de la o lamă de ras veche, crește riscul de infecție’’, a mai adăugat specialista.

Pe lângă riscul de a face o infecție bacteriană sau fungică, un aparat de ras crește și riscul de iritații, tăieri și fire de păr crescute în piele, acest lucru fiind cauzat, în principal, de ramele de ras tocite.

Vezi şi: Ce se întâmplă cu tine dacă mergi 10.000 de pași pe zi, în fiecare zi?

Alege să schimbi aparatul odată la 5-10 utilizări

În funcție de cât de des te epilezi, poate fi necesar să schimbi aparatul de ras odată la 5-10 utilizări. În orice caz, după maxim 10 utilizări este necesar să-l schimbi, potrivit livestrong.com. De asemenea, pentru a evita orice neplăcere, curăță apararul cu apă, după fiecare utilizare. Medicul dermatolog Lauren Ploch recomandă să nu folosești un burete sau prosop pentru a curăța aparatul de ras, ci alege să-l speli cu blândețe doar cu apă simplă.

Vezi şi: Cum să tratezi foliculita

Știai că...

...oamenii au început să se radă cu aproximativ 5.000 de ani în urmă? Foloseau ca metode pentru epilare scoici, dinți de rechin sau cremen (o rocă sedimentară silicioasă).

...primele aparate de ras au fost făcute din aur solid și cupru? Acestea au fost descoperite în mormintele egiptene, încă din mileniul al IV-lea î.Hr.

de Anca-Teodora Popa