Trucuri de epilare. Ce să faci ca să-ţi reuşească precum la salon
Părul nedorit de pe corp constituie o problemă spinoasă pentru mulţi dintre noi. Din fericire, sunt soluţii pentru această neplăcere, fără să fie nevoie să ajungi la salon, pentru a avea pielea fină.
Că optezi pentru epilarea cu ceară, cu lama sau cu creme speciale, înainte de a trece la treabă, este bine să ştii că dezechilibrele hormonale, ciclurile menstruale neregulate, anumite medicamente şi modificările hormonale de după sarcină pot micşora durata de creştere părului şi pot mări numărul firelor.
Crema care hidratează
O piele perfect epilată, catifelată şi fără iritaţii pare o misiune dificilă, însă lucrurile nu sunt deloc complicate. Poţi folosi răzorul, dacă vrei o variantă rapidă de epilare, însă îţi recomandăm o cremă de ras preparată în casă, din ingrediente naturale. Amestecul acesta va proteja pielea de iritaţii, o va hidrata şi hrăni.
Ingrediente şi mod de preparare: Pentru această cremă de ras, nu îţi trebuie substanţe chimice, care fac spumă şi curăţă excesiv pielea, înainte de a îndepărta părul nedorit de pe corp. Următoarea reţetă conţine ingrediente nutritive, care regenerează pielea şi o catifelează. Mai precis, ai nevoie de 1/3 ceaşcă cu ulei de cocos, 1/3 ceaşcă cu unt de shea topit, 2 liguriţe de săpun lichid natural, 2 linguriţe cu ulei de măsline – poţi folosi şi ulei de jojoba sau de migdale în locul celui de măsline. Într-un recipient, topeşte grăsimile, dacă sunt în stare solidă, şi amestecă până la omogenizare. Adaugă uleiul de măsline şi apoi ia vasul de pe foc. Transferă totul într-un alt bol şi dă-l la rece, pentru solidificarea grăsimilor. Când s-a mai întărit compoziţia, cât să aibă consistenţa unei paste, mixeaz-o până devine pufoasă şi, la final, adaugă săpunul lichid. Amestecă totul. Textura produsului trebuie să fie undeva între un ulei pentru corp şi o cremă epilatoare din comerţ. E bine s-o păstrezi într-un vas închis etanş şi ţinut în locuri ferite de soare şi răcoroase.
Foloseşte un aparat de ras de calitate, care poate fi şi uşor de curăţat. Epilează pielea spre finalul duşului sau băii, ca porii pielii să aibă timp să se încălzească şi să se deschidă. Nu trebuie să aplici crema în strat gros pe piele, pentru un efect mai bun.
Ceara nu se aplică pe pielea iritată
Optezi pentru ceară de unică folosinţă, sub forma de benzi ori ceara încălzită? Contează mai puţin ce tip foloseşti. Este mai important să te asiguri, înainte de a începe epilarea, că pielea nu este afectată de erupţii şi iritaţii. Evită să pui ceara direct pe aluniţe sau pe negi. Îi poţi acoperi cu bucăţi mici de plasture, ca să nu se rupă în timpul epilării. Dacă nu ai rezistenţă mare la durere, e bine să nu te epilezi cu o săptămână înaintea ciclului menstrual, pentru că atunci pielea este mai sensibilă.
Exfolierea, condiţie obligatorie
Pentru reuşita epilării, este necesară o pregătire a pielii. Îţi va fi mult mai uşor să execuţi procedura dacă foliculii sunt moi, pentru că aceştia vor putea elibera firele de păr fără mult efort. Pentru asta, înainte de epilare, trebuie să exfoliezi pielea şi apoi să aplici un strat de cremă hidratantă, ca să se înmoaie foliculii. În timpul exfolierii, celulele moarte şi resturile de impurităţi de pe piele vor fi îndepărtate, porii se vor deschide şi vor scoate la suprafaţă şi firele de păr crescute sub piele.
Epilatorul: atenţie la foliculită!
Aparatul de epilat este perfect pentru zona picioare, însă nu şi pentru părţile sensibile, precum zona inghinală. După folosirea aparatului, poţi avea neplăcuta surpriză să observi că părul îţi creşte sub piele ori că îţi apar zone roşii, purulente, urmate de zone pigmentate (foliculită). În acest caz, se recomandă un consult dermatologic, în urma căruia vi se va indica un tratament local, care va evita apariţia leziunilor de foliculită. Este bine ca după epilare, timp de 3-4 zile, să aplici o cremă cu antibiotic şi dermatocorticoid.
Citeste si: Ce trebuie să ştii despre epilarea definitivă
SFAT
Evită epilarea cu ceară dacă ai varice!