Ce se întâmplă cu tine dacă mergi 10.000 de pași pe zi, în fiecare zi?

Mersul a 10.000 de pași pe zi a devenit un obiectiv popular de fitness. Iată doar câteva dintre beneficiile pentru sănătate pe care le veți experimenta odată ce începeți să vă mișcați mai mult.

Să mergi 10.000 de pași pe zi a devenit un obiectiv popular de fitness și cu cât depășești mai des acest obiectiv, cu atât mai bine, RD Canada. 

1 mers jos jpg jpeg

Mersul pe jos este o cativitate care îmbunătățește sănătatea. Foto: Shutterstock

O astfel de activitate este o modalitate excelentă de a învinge efectele sedentarismului cu un impact real asupra corpului.

Activitatea fizică regulată ajută la creșterea cantității de sânge oxigenat trimis către mușchi, iar cu cât ești mai în formă, cu atât mușchii sunt mai bine susținuți și tu te vei putea antrena mai bine.

Îți fortifică plămânii

Mișcarea în fiecare zi ajută la întărirea plămânilor și a mușchilor din jurul lor. Pe măsură ce rata și volumul de oxigen pe care îl inhalați crește, la fel crește și capacitatea corpului de a-l utiliza eficient (

Crește  concentrarea

Activitatea fizică stimulează eliberarea de hormoni ai senzației de bine (cum ar fi endorfinele) și, de asemenea, crește fluxul de sânge către creier, ceea ce duce la îmbunătățirea funcției cognitive. Nu numai că resimți mai puțin stres și anxietate,  dar lucrezi pentru a-ți îmbunătăți creativitatea, productivitatea și concentrarea.

Întărește oasele

Activitatea fizică pune un stres suplimentar asupra oaselor, ceea ce ajută la îmbunătățirea densității acestora și reduce riscul de osteoporoză mai târziu în viață. Mersul pe jos și, mai bine, alergatul sunt foarte importante pentru acest obiectiv, de aceea sunt de neratat pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor.

Sabilizează zahărul din sânge

Când ești activ fizic, mușchii tăi folosesc mai multă glucoză. Activitatea ajută, de asemenea, ca insulina din corp să funcționeze mai eficient.

Poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale

Activitatea fizică este importantă pentru prevenirea și gestionarea hipertensiunii arteriale. A face 10 000 de pași zilnic poate ajuta la reducerea rigidității vaselor, permițând sângelui să curgă mai liber.

Îmbunătățește flexibilitatea

Activitatea fizică ajută la îmbunătățirea flexibilității care, la rândul său, ajută la îmbunătățirea posturii, reduce riscul de rănire și, de asemenea, scade numărul de dureri pe care le simți în timpul zilei.

Îți crește nivelul de energie

Activitatea fizică este o modalitate excelentă de a crește nivelul de energie și de a lupta împotriva oboselii, deoarece întărește inima și îmbunătățește circulația.

Activitatea fizică declanșează eliberarea de neurotransmițători cheie, cum ar fi endorfinele, serotonina și dopamina, care joacă un rol cheie în controlul dispoziției.

Citește și Dieta Prințesei Kate este simplă și ușor de urmat